57 projekcija

Ljetno kino u Rovinju donosi 27 filmskih hitova, a otvara ga besplatni fado koncert

| Autor: Glas Istre
(Foto Grad Rovinj)

(Foto Grad Rovinj)


U utorak, 2. srpnja u 21 sat na ljetnoj terasi "Vlado Benussi" rovinjske Zajednice Talijana "Pino Budicin" (Trg Campitelli 1), svečano se otvara Ljetno kino, a posjetitelji će moći uživati u besplatnom koncertu fada u izvedbi Jelene Radan i Pedra Abreua.

U sklopu bogatog programa koji do kraja srpnja donosi 27 naslova u 57 projekcija, naći će se filmovi za sve generacije, od onih nagrađivanih na raznim festivalima do dobitnika Oscara. Projekcije počinju u 21.30.

Nakon koncerta, u 22.30 prikazat će se portugalski film "Alma Viva" redateljice Cristele Alves Meira.

U četvrtak, 4. srpnja na rasporedu je romantična drama Anh Hung Trana (za koju je dobio nagradu na najbolju režiju u Cannesu) "Okus ljubavi" s Juliette Binoche i Benoitom Magimelom u glavnim ulogama. Dan kasnije, 5. srpnja prikazuje se animirani film Hayaoa Miyazakija "Dječak i čaplja", dobitnikom Oscara za najbolji dugometražni animirani film.

6. srpnja se prikazuje biografska sportska drama "Čelična šaka" redatelja Seana Durkina o braći Von Erich, s Zacom Efronom, Jeremyjem Allenom Whiteom i Harrisom Dickinsonom u glavnim ulogama. 9. srpnja se prikazuje dobitnik Srebrnog medvjeda na Berlinaleu, romantična komedija "Crveno nebo" u režiji Christiana Petzolda.

"Valdova priča", obiteljska komedija redatelja Roberta Buesa na programu je 12. srpnja, a dan kasnije se prikazuje francuski film "Vincent mora umrijeti" Stephana Castanga.

Nakon pauze od šest dana, 18. srpnja na rasporedu je britanska komedija redateljice Charlotte Regan "Buntovnica Scrapper", koja je na prošlogodišnjem Sundanceu dobila glavnu nagradu. Psihološki portret folk pjevačice i aktivistice Joan Baez, "Joan Baez: ja sam glasna" prikazuje se 17. srpnja, a režirali su ga Karen O'Connor, Miri Navasky i Maeve O'Boyle.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni kina, koja se otvara 30 minuta prije projekcije filma, a brojevi telefona blagajne su 095/211-6577 i 095/211-6573. Za posjetitelje koji dolaze u kino na rođendan ulaz je besplatan. Sve informacije i program nalaze se na poveznici.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum