EKSPLOZIJA KOD OBROVCA

VIDEO / Mještanin o tragediji kod Obrovca: "Tamo sam vidio dva terenska vozila, pokušao sam se sporazumjeti.."

| Autor: Zadarski list
(Snimio: Luka Jeličić)

(Snimio: Luka Jeličić)


Jučer oko 18 sati na području Obrovca došlo je do eksplozije u kojoj je smrtno stradalo dijete dok su dvije ženske osobe kolima Hitne medicinske pomoći prevezene u Opću bolnicu Zadar na pružanje daljnje liječničke pomoći.

Kako je izvijestila policija, sumnja se kako je do eksplozije došlo uslijed aktiviranja za sada nepoznatog eksplozivnog sredstva koje se prethodno nalazilo u automobilu čeških registarskih oznaka u vlasništvu državljanina Češke, a koje se zbog kvara zaustavilo na odmorištu uz županijsku cestu ŽC-6025, na području mjesta Bilišane. Slobodan Oluić, koji živi nedaleko od mjesta gdje se dogodila nesreća, čuo je eksploziju i zapomaganje.

– Tamo sam vidio dva terenska vozila, a ispred njih vidio sam nekoliko osoba koje su bile krvave. Dijete je praktički na licu mjesta poginulo od eksplozije, dok su žene i muškarac ozlijeđeni.

Pokušao sam se sporazumjeti s Česima, koji su već i ranije pokušali zvati hitnu, ali u toj panici se nisu mogli dobro sporazumjeti s njima pa sam im ja objasnio gdje se to dogodilo. Hitna pomoć i druge službe su brzo došle na mjesto nesreće, a svi ozlijeđeni su bili ispred tih vozila, a ne unutar njih. Oni su mi objasnili da su stali na tom proširenju uz cestu zbog tog što se jedno vozila pokvarilo, kazao nam je Oluić.

Podsjetimo, jedna od pacijentica zadobila je ozljede trbuha i po hitno završenoj obradi operirana je tijekom noći, ista je stabilno i nalazi se u Jedinici intenzivnog liječenja. Druga pacijentica zadobila je tešku ozljedu oka te je primarno zbrinuta na Odjelu za oftalmologiju gdje se i nalazi te je ista za sada stabilno i na daljnjem je liječenju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter