ATLETIKA

Pulski dvojac Darko Kiridžić i Majda Kajtez pozvani u reprezentaciju

| Autor: Roberto Car
ZADNJI ATOM SNAGE - Darko Kiridžić

ZADNJI ATOM SNAGE - Darko Kiridžić


Prvi ovoljetni nastup na državnom prvenstvu protekao je sjajno po atletičarke i atletičare pulske Istre. S mlađejuniorskog prvenstva Hrvatske, održanog u Čakovcu, Puljani su se vratili bogatiji za četiri medalje, zlato, srebro i dvije bronce. Naslov prvaka Hrvatske osvojila je štafeta 100-200-300-400 metara u sastavu Karlo Kostešić, Ivan Jugovac, Noa Pliško i Darko Kiridžić. Potom su Kiridžić i Pliško osvojili srebrnu i brončanu medalju na 400 metara, a Luka Kljajić je dodao broncu na 3 km.

Bronca Kljaića

- Iznimno sam zadovoljna nastupom u Čakovcu. Kiridžić i Pliško su odlično odradili i utrku na 400 metara i štafetu, a istaknula bih i Karla Kostešića koji je srušio osobne na 200 i 400 metara odradivši odlične utrke. Kljajić je prvog dana bio četvrti, a drugog dana je zasluženo osvojio medalju koju smo očekivali prema njegovim rezultatima - istaknula je glavna trenerica Istre Jasna Bolić Pavičić. - Posebno moram istaknuti završnicu utrke štafeta. Bila je velika borba između nas i Mladosti, Kiridžić je dao i zadnji atom snage i na kraju smo pobijedili uzvrativši im za poraz u dvorani.

Osim vlasnika medalja, bilo je još odličnih rezultata pulskih atletičara u Čakovcu.

- Naš dvojac na 800 metara je odlično istrčao, Ivan Milas i Marian Grbin su srušili osobne rekorde osvojivši šesto i sedmo mjesto. Osobni rekord je srušio i naš kadet Ivan Jugovac, višestruki hrvatski rekorder u mlađekadetskom i kadetskom uzrastu, koji je 200 metara istrčao za 23.15 sekundi i još jednom pobijedio glavnog konkurenta Tina Maleca.

Odlični nastupi atletičara Istre iznjedrili su i dva reprezentativna poziva koje su zaslužili Majda Kajtez i Darko Kiridžić.

Zapažene utrke

- Majda Kajtez je na nedavnom juniorskom kupu odlično istrčala stotku za 12.31 sekundu i zahvaljujući tome je pozvana u juniorsku reprezentaciju koja će u subotu u Brnu nastupiti na reprezentativnom peteromeču, gdje će ona trčati na 100 metara. Kiridžić je u srijedu ujutro dobio poziv izbornika za nastup u mlađejuniorskoj reprezentaciji koja će nastupiti na prvenstvu Balkana u Mariboru 6. srpnja. Njegove utrke u štafeti i na 400 metara u Čakovcu očito nisu prošle nazapaženo - ponosno je dodala trenerica Istre.

Majda KajtezMajda Kajtez

Slijede državna prvenstva za mlađe kadete i kadete, potom posljednjeg vikenda u ovom mjesecu seniorsko i onda u srpnju još juniorsko prvenstvo.

- Sad ćemo nakon svakog prvenstva ići na pauzu s onima koji ne sudjeluju na ostalim natjecanjima. U pogonu će idući mjesec ostati samo oni koji će nastupiti na juniorskom prvenstvu, Majda Kajtez, Mate Jakov Frančula, Noa Pliško i Darko Kiridžić. Slijedi stanka i onda jesenski dio sezone s kadetskim kupom koji je ujedno izborno natjecanje za kadetsku reprezentaciju. Tu je Jugovac kandidat za reprezentaciju. On to žarko priželjkuje jer prošle godine zbog bolesti nije mogao nastupiti u reprezentaciji - dodala je Jasna Bolić Pavičić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum