najbrža mlađa juniorka Hrvatske

Agata Miletić Lupetin iz Labina prvakinja na sto i treća na 200 metara

| Autor: Branko Biočić
(Snimio Branko Biočić)

(Snimio Branko Biočić)


Mlada, 16-godišnja atletičarka Atletskog kluba Albona iz Labina, Agata Miletić Lupetin, državna je prvakinja u konkurenciji mlađih kadetkinja na sto metara.

Na pojedinačnom državnom prvenstvu održanom u Čakovcu proteklog vikenda, u organizaciji AK Međimurije, za mlađe juniore i juniorke ova labinska gimnazijalka, sprinterka Albone, najprije je uspješno odradila kvalifikacijsku utrku, plasiravši se u finale s najboljim rezultatom 12,56, da bi u finalu odradila još bolju utrku i postala prvakinja Hrvatske za mlađe juniorke s rezultatom 12,41 sekundi. Drugi dan Miletić Lupetin je nastupila i na dvostruko dužoj dionici, na 200 metara te zauzela treće mjesto s rezultatom 25,50.

Iznenadila

- Atletikom se bavim od kada sam krenula u osnovnu školu, sa sedam godina, i ovo je do sada moj najbolji rezultat i najveći uspjeh. Jako sam zadovoljna, pogotovo nisam to očekivala na 200 metara, a za sto sam znala da imam neke šanse, ali nikad nije sigurno. Opet sam se iznenadila i jako sam sretna. Jako volim atletiku koju treniram većinu svog života, nije mi teško dolaziti na treninge iz Nedešćine gdje živim, zapravo sam sretna kada idem na trening i na natjecanje - govori Agata Miletić Lupetin, koja kaže da nema baš atletske uzore na tim disciplinama kod nas i u svijetu.

(Snimio Branko Biočić)(Snimio Branko Biočić)

Ističe da bi se voljela još ozbiljnije baviti atletikom i nastupiti za reprezentaciju Hrvatske, iako joj to nije primarni cilj. Ne bavi se neki drugim sportom, prati samo atletiku. Nakon prve državne medalje cijelo ljeto će marljivo trenirati i pripremati se za buduća natjecanja. Trener u labinskom Atletskom klubu Albona je profesor Ervin Kiršić, koji je ujedno i trener najbrže mlađe juniorke Hrvatske.

Velik potencijal

- Ona je dugo kod nas u klubu, prošla je atletsku igraonicu i atletsku školu te je sada na početku svojevrsne atletske specijalizacije. Nadarena je za sprint, marljiva je i vrijedna, ali to je tek početak prave atletike. Potencijal je velik, njezine su rezerve velike, pa su i dometi visoki, ali sve dalje ovisi o njoj, njezinom radu i ambicijama. Atletika je numerički sport, svi se rezultati vrednuju, a ovaj njezin rezultat nosi najviše bodova i najveći je uspjeh i za naš klub, rekao je o Agati njezin trener Ervin Kiršić, koji očekuje da će na predstojećim utrkama, koje su ležernijeg karaktera, još poboljšati svoj rezultat.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of