IZNENADIO SVIJET

SAMO SEKUNDU, MOLIM VAS! Predsjednik El Salvadora prije govora u UN-u opalio selfi

| Autor: Hina

Prije nego što je počeo svoje prvo obraćanje pred Općom skupštinom Ujedinjenih naroda u četvrtak, 38-godišnji predsjednik El Salvadora Nayib Bukele zatražio je od publike da pričeka sekundu, a potom je izvadio mobitel i opalio selfi.

"Vjerujte mi, puno više ljudi vidjet će ovaj selfi nego što će ih čuti ovaj govor", rekao je Bukele prije svog obraćanja, pozvavši Ujedinjene narode da uhvate korak s vremenom i svjetske lidere da se više povežu s mladima svojih zemalja.

Bivši gradonačelnik glavnog grada San Salvadora, koji je na vlast došao u lipnju, česti je korisnik društvenih mreža. U govoru je svoju pobjedu na izborima pripisao ovladavanju platformama kao što je Facebook Live, za koje je rekao da ih njegovi politički suparnici ne shvaćaju potpuno.

U još jednom trenutku stvorenom za društvene mreže, Bukeleova supruga Gabriela dovela je njihovu kćerkicu Laylu da slušaju predsjednikov govor.

u ovoj zgradi”, rekao je Bukele. “Serija videokonferencija koštala bi nekoliko stotina milijuna dolara manje, i siguran sam da bi postigle isti učinak, ako ne i veći”, dodao je.

Ugrađeni videozapis

Nakon što je završio obraćanje, Bukele je stavio fotografiju na Twitter, gdje je zaradila više od 7000 lajkova u manje od sata. Slika pokazuje kako se smiješi ispred UN-ovog loga - karte svijeta uokvirene maslinovim granama - i argentinskog veleposlanika u UN-u Garcije Moritana, jednog od nekoliko potpredsjednika Opće skupštine.

"Možda, za par godina, tisuće od nas neće morati putovati u New York kako bi se sastale u ovoj zgradi", rekao je Bukele. "Serija videokonferencija koštala bi nekoliko stotina milijuna dolara manje, i siguran sam da bi postigle isti učinak, ako ne i veći", dodao je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter