WASHINGTON

Mike Pence u samoizolaciji pošto je suradnici dijagnosticiran koronavirus

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Američki potpredsjednik Mike Pence je u samoizolaciji izvan Bijele kuće pošto je njegovoj suradnici dijagnosticiran koronavirus, objavio je novinar agencije Bloomberg u nedjelju na Twitteru.

Pence je više puta, pa i u nedjelju, na testiranju bio negativan na covid-19, respiratornu bolest koju uzrokuje novi koronavirus, dodaje se u poruci na društvenoj mreži.
Predsjednik Donald Trump rekao je u petak novinarima da je Penceova glasnogovornica Katie Miller bila na testiranju pozitivna na koronavirus, dan nakon informacije da je i Trumpov osobni batler pozitivan.

Trump je rekao da nije bio u kontaktu s glasnogovornicom koja je udana za višeg savjetnika Bijele kuće Stephena Millera, ali da je radila s potpredsjednikom.

I Trump i Pence su bili na meti kritike zbog toga što nisu nosili maske unatoč preporuci Američkog centra za kontrolu bolesti da to čine u nekim javnim prigodama.

Trump je rekao da neće nositi masku i tijekom pandemije u javnosti nije viđen s njome, ali je prošlog tjedna rekao novinarima da ih je isprobao nekoliko u prigodi posjeta tvornici maski u Arizoni.

I troje visokih dužnosnika zaduženih za organiziranje američkog odgovora na pandemiju bili su u subotu u samoizolaciji pošto su bili u kontaktu s osobama koje su na testiranju bile pozitivne na bolest, rekle su njihove agencije i glasnogovornici.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter