pokolj

MASAKAR NA TAJLANDU: POMAHNITALI VOJNIK PUCAO PO SLUČAJNIM PROLAZNICIMA Ubio je najmanje 12 ljudi. Ušao u šoping centar i zatočio kupce

| Autor: Portal Glas Istre
ilustracija

ilustracija


Najmanje 12 osoba je ubijeno, a veći broj ih je ozlijeđen nakon što je jedan tajlandski vojnik u gradu Nakhonu Ratchasimi u subotu zapucao iz vatrenog oružja prema svojem zapovjedniku, drugim vojnicima i mnoštvu civila, javlja Jutarnji list. Kako izvještava Bangkok Post, napadač je prvo usmrtio zapovjednika i još dvije osobe u vojnoj bazi, iz koje je zatim pobjegao ukradenim Humveejem.

Dok je jurio u smjeru šoping centra 'Terminal 21' iz vozila je pucao po slučajnim prolaznicima. Svoj je manijakalni pohod uživo prenosio na Facebooku, na kojem je objavio i selfie s oružjemu ruci.

General pukovnik Thanya Kriatisarn rekao je za Bangkok Post da je u tijeku velika potjera za napadačem, kojeg su identificirali kao kaplara Jakrapantha Thommu. U potjeri su angažirane sve raspoložive policijske snage i vojska, a građani na društvenim mrežama objavljuju uznemirujuće snimke na kojima se može čuti pucnjava.

Prema informacijama lokalnih medija, napadač je ušao u spomenuti šoping centar te je na četvrtom katu uzeo taoce.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter