BICIKLIZAM

Jučer 176 biciklista, iz 29 klubova, odvozilo 8. Trofej Umag - Pobjeda Nizozemcu Olavu Kooiju

| Autor: Mijat GAVRAN

Iako do posljednjeg trenutka vremenske okolnosti nisu bile obećavajuće za aktere 8. Trofeja Umaga, nebo se "smilovalo" i kiša je prestala padati neposredno pred početak utrke. Da se to nije dogodilo za vjerovati je da bi padova bilo više, od triju koji su se dogodili bez ozbiljnijih posljedica. Tako je prema kazivanju najmjerodavnijih iz organizacijskih struktura utrka duga 161 kilometar okončana bez ikakvih neprilika. Na trasi od Umaga, odnosno turističkog naselja Stella maris, preko Zambratije, Bašanije, Frančeskije, Brutije, Valice, te Sv. Marije na Krasu do Umaga u dužini od 23 km, vozilo se sedam krugova. Startalo je 176 biciklista, koji su članovi 29 klubova. Među tradicionalnim europskim zemljama (11) premijerni nastup su imali Kolumbijci te momčad iz SAD-a koju su činili vozači dijabetičari.

Najbrži je bio Olav Kooij iz nizozemskog Jumbo - Visma Development Team, koji je prošao ciljem u vremenu 3:34.14, ispred drugoplasiranog Marka Kumpa, člana slovenskog Adria Mobila, a treće je mjesto pripalo Nijemcu Niklasu Märklu članu Develeopment Team Sunwebbio.

- Za potpuno zadovoljstvo trebalo nam je ta vremenska promjena koja se dogodila uoči same utrke. Tako je natjecateljski, ali i tehnički, dio protekao u najboljem redu. Ova utrka, unatoč tome što se vozi sedam krugova, poradi krajolika i konfiguracije terena zanimljiva je biciklistima za vožnju. Nema većih uzbrdica, osim što u gotovo neprimjetnom uspinjanju dolaze u Sv. Mariju na Krasu, a potom se spuštaju do Umaga. Tako nam se eto posrećilo da utrku okončamo u najljepšem obliku, istaknuo je direktor utrke Ivan Črnjarić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter