njemačka ministrica vanjskih poslova

Baerbock optužuje Putina za ciljani teror protiv ukrajinskih civila

| Autor: Hina
Annalena Baerbock (Reuters)

Annalena Baerbock (Reuters)


Njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock optužila je u utorak ruskog predsjednika Vladimira Putina za ciljani teror prema ukajinskom civilnom stanovništvu i infrastrukturi.

"Činjenica da se ovaj teror protiv infrastrukture nastavlja nakon zime pokazuje da ruski predsjednik želi uništiti zemlju, želi ovdje uništiti ljudske živote", rekla je Baerbock nakon posjeta jednoj od najvećih električnih centrala u Ukrajini.

Ukrajinski ministar energetike German Galuščenko izvijestio je Baerbock o stanju elektrane koja je prošli mjesec bila meta ruskog napada i uništena je.

Rusija je na elektranu ispalila 11 projektila, od kojih je srušeno samo šest jer, kako je upozorio Galuščenko, ukrajinskoj protuzračnoj obrani nedostaje adekvatno oružje.

On je obavijestio "međunarodne partnere da Ukrajini treba više sustava prouzračne obrane kako bi zaštitila ne samo velike gradove već i infrastrukturu".

Baerbock je konstatirala da je potrebna veća međunarodna podrška protuzračnoj obrani zemlje usljed ruske ofenzive te da je situacija u Ukrajini ponovo dramatično eskalirala s masivnim ruskim zračnim udarima na civilnu infrastrukturu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter