NK ROVINJ

Zadovoljstvo unatoč tri poraza

| Autor: I. RADETIĆ
Momčad Rovinja na Kvarnerskoj rivijeri 2019. I. RADETIĆ

Momčad Rovinja na Kvarnerskoj rivijeri 2019. I. RADETIĆ


U godini kad rovinjski "kanarinci" slave 100 godina rada i djelovanja, nakon 17 godina, u Rovinj se ponovo vratio međunarodni nogometni turnir Kvarnerska rivijera. Ove godine na igralištu Valbrune igrala se najjača skupina turnira u kojoj su bili smješteni prošlogodišnji pobjednici Maribor, jedna od najboljih hrvatskih momčadi Dinamo iz Zagreba te uvijek neugodni talijanski prvoligaš iz Udina.

 

S njima i domaćin Rovinj, koji je bio sastavljen od igrača iz Rovinja, Žminja, Kanfanara i Slobode Smoljanci. Uz solidan broj gledatelja, unatoč kišnom posljednjem danu pa se moralo igrati na umjetnoj travi, objektivno su najviše pokazali mladi igrači Dinama, koji su bez poraza osvojili prvo mjesto u Rovinju. Prolaz u završnicu izborili su i igrači Udinesea koji su podosta namučili modre pobjednike skupine. Od trećeplasiranog Maribora se, ipak, više očekivalo ako znamo da su prošle godine bili pobjednici ovog jakog turnira.

Momčad Rovinja, bez boda i bez postignutog gola, zauzela je posljednje mjesto. Na kraju rovinjskog turnira trener i izbornik Rovinja Nadan Zaharija ipak je zadovoljan učinjenim.

- Znajući da smo u Rovinju imali najjaču skupinu. Vidi se razlika u kvaliteti igrača iz prvoligaških sredina koji su dobro uigrani i nastupaju tijekom čitave godine zajedno. Što se tiče Rovinja, koji je bio sastavljen od devet igrača Rovinja, po pet iz Kanfanara i Slobode Smoljanci te jednog iz Žminja, objektivno u ovako jakoj grupi nismo niti puno više očekivali. Nakon što smo sedam puta imali zajedničko okupljanje i odigrali dva prijateljska susreta dobro smo se i držali, pogotovo prvo poluvrijeme protiv Udinesea i Dinama. Drago mi je zbog ovih dečki, koji su vidjeli i osjetili kako je zaigrati protiv jačih i kvalitetnijih momčadi te je sveukupan dojam dobar. Ipak, važnije više od postignutog rezultata je da ti igrači, koji su branili boje Rovinja, dođu jednog dana u bilo koju selekciju rovinjskih "kanarinaca". Moram naglasiti da ima nekoliko igrača koji se nametnuli i zato me neće čuditi da jednog dana dođu u jači klub. Ovako jaki i međunarodni turniri dobro dođu da igrači pokažu svoju nogometnu perspektivu, zaključio je trener Nadan Zaharija.

Momčad Rovinja nastupila je u sastavu: Paulinić, Folo, M. Karlović, Uljanić, Gargiulo, Kolombo, Szucs, Lopandić, Peharda (svi Rovinj), Jurman, Burić, Banovac, Zgrabljić, Antončić (svi Kanfanar), Čudić, Doblanović, Kurelović, Obrovac i Mišan (svi Sloboda Smoljanci) i Roža (Žminj).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter