ODBOJKA

Veli Vrh slavio na otvaranju drugog dijela prvenstva: Nakon laganih 2:0, JEDVA "IŠČUPALE" POBJEDU

| Autor: Ivica CEROVAC

U derbiju "donjeg doma" Prve lige, igračice Tatjane Tonković su se poslije 95 minuta igre pokazale s(p)retnije u neizvjesnoj završnici i s 3:2 svladale Novu Gradišku, riješivši rulet petog seta rezultatom 20:18

 

Utakmica 2. kola drugog dijela natjecanja Prve lige odbojkašica, skupina 2: Veli Vrh - Nova Gradiška 3:2 (25:17, 25:12, 9:25, 23:25, 20:18). Dvorana OŠ Veli Vrh. Gledatelja: 50. Suci: Bojan Brlas i Ana Stipaničev Matečić (oboje Rijeka).

VELI VRH: Novaković, Sanković 17, Buršić, Bogati Pantelić 11, Rakić 16, Žgrablić 8, Išić (L), Šuran (L), Kalister 12, Šverko, Honović, Ćopić 12.

NOVA GRADIŠKA: Lan. Engerini, I. Papac 16, Lam. Engerini, Kovač 9, B. Papac 3, Pavić (L), Dautović 3, Đaković 20, Barić 23, Balunović.

Napad poeni: Veli Vrh 42 (Rakić 13), Nova Gradiška 52 (Barić 18). Blok poeni: Veli Vrh 23 (Ćopić 8), Nova Gradiška 15 (Kovač 4). Servis poeni: Veli Vrh 11 (Bogati Pantelić 6), Nova Gradiška 7 (Đaković 3).

Odbojkašice Velog Vrha pobjedom su otvorile drugi dio natjecanja u Prvoj ligi odbojkašica. U derbiju "donjeg doma", Velovršanke su se poslije 95 minuta igre pokazale s(p)retnije u neizvjesnoj završnici i s 3:2 svladale Novu Gradišku, riješivši rulet petog seta u svoju korist rezultatom 20:18.

Ruska škola

Sretni je to epilog susreta u kojem su igračice trenerice Tatjane Tonković "projurile" kroz prva dva seta, arhiviravši ih nakon samo 37 minuta igre i onda neobjašnjivo stale, očekujući valjda da će im treći sam pasti u krilo. Gošće su prihvatile ponuđeno, vratile se u život i stigle da boda, a malo je nedostajalo da upišu i drugi. No, uspjele su Velovršanke spasiti dvije meč lopte te potom realizirati svoju četvrtu za slavlje malobrojnih domaćih navijača.

Polovica prvog seta protekla je u ispitivanju snaga, a onda su domaće igračice uvidjele da gostujuća tehničarka Dautović preferira "rusku školu" s visokim loptama na kraj mreže za Barić i Đaković, spojile blok i odlijepile se na 21:13. Odlična je u tom segmentu bila tehničarka Nelli Ćopić koja je do kraja susreta prikupila osam uspješnih blokova, priključila joj se Barbara Kalister koja je tek jednom manje "zabetonirala" protivnice i prvi set je lagano arhiviran rezultatom 25:17. Odlično je servirala Rita Bogati Pantelić, solidan prijem omogućio je Ćopić da loptama "hrani" Azru Rakić i Teu Sanković te kad su Velovršanke u istom ritmu nastavile i u drugom setu, gošće su uspjele upisati tek 12 poena.

Iščupale pobjedu

Sve je u tim trenucima izgledalo idealno. Klupa Nove Gradiške pokušavala je tijek susreta promijeniti čestim zvanjem time-outa, tijekom kojih bi domaće igračice popile malo vode, nabacile labello na usne i nastavile u istom ritmu, a onda je u trećem setu uslijedio raspad sistema s tek devet osvojenih poena. Nestao je prijem, a gošće su na drugoj strani prolazile kako su željele te su na krilima naraslog samopouzdanja izjednačeni četvrti set uspjele riješiti u svoju korist i brzo se odlijepiti u petom (2:6). No, premda su na promjeni strana još uvijek zaostajale tri poena, Velovršanke su nekako smogle snage da poravnaju na 10:10 i potom u igri poen za poen ostale čvršćih živaca i "iščupale" pobjedu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter