MEDULINCI PROGLASILI NAJBOLJE SPORTAŠE SVOJE OPĆINE ZA 2017. GODINU

Valentina Cafolla i Martin Dolenc bez premca


Restoran Škuža u Pješčanoj Uvali ugostio je manifestaciju no kojoj su proglašeni najbolji sportaši Općine Medulin u prošloj godini, u organizaciji Sportske zajednice Općine Medulin. U devet kategorija u kojima je bio 21 nominiran, članovi Izvršnog odbora odabrali su najbolje u 2017. godini i prigodnim plaketama zahvalili im što i kroz sport promiču ime najjužnije istarske općine.

Za najuspješniju sportašicu proglašena je Valentina Cafolla, članica RSK Mladost koja je lani osvojila prvo mjesto na državnom prvenstvu u ronjenju na dah, drugo mjesto na državnom prvenstvu u disciplinama 800 m plivanje perajama i 100 brzinsko ronjenje, a još uvijek je nositeljica svjetskog rekorda u ronjenju na dah ispod leda.

Najuspješniji u muškoj konkurenciji je Martin Dolenc iz Daskaškog kluba Karkadur. Sedamnaestogodišnjak iz Pomera bavi se kiteboardingom i trenutno je prvi na svjetskoj seniorskoj rang listi, a na posljednjem Svjetskom prvenstvu osvojio je drugo mjesto u disciplini TT:R. U disciplini Formula kite na svjetskom prvenstvu je završio na 15. mjestu, dok je na rang listi šesti.

HAOK Žal iz Banjola proglašen najuspješnijom ekipom, jer su u sastavu Erika Derviš, Jana Milin Herceg, Dunja Milin, Ivana Sokolov, Petra Božeglav, Nelli Ćopić, Antea Tadić, Nika Todorović, Renata Korenički i Sanja Cvitan osvojile prvo mjesto na klupskom prvenstvu i na Kupu Hrvatske u odbojci na pijesku te prvo mjesto na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske.

Njihove muške kolege po osvojenom priznanju su Mateo Biletić, Luka Bohač, Teo Dobran, Mario Gortan, Lean Osmanović, Marco i Filip Cafolla, odnosno RSK Mladost. Oni iza sebe imaju prvo mjesto na državnom prvenstvu u plivanju perajama u kategoriji mlađih juniora u štafetama 4x50, 4x100, 4x200 metara, a u kategoriji kadeta u disciplini 4x50, 4x100 i 4x500 metara te drugo mjesto na ekipnom državnom prvenstvu u plivanju perajama i brzinskom plivanju.

Najperspektivnija sportašica bavi se veslanjem u VK Medulin, a ime joj je Martina Kaić. Ona je osvojila prvo mjesto na državnom prvenstvu u samcu u kategoriji mlađih juniorki, te prvo, treće i peto mjesto na međunarodnim regatama. U muškoj konkurenciji pobjedu je odnio Buba Pulek (JK Clivo). Trinaestogodišnji jedriličar može se ponositi 107. mjestom na Svjetskom prvenstvu, prvim mjestom na državnom prvenstvu klase optimist, čevtrtim mjestom na godišnjoj rang listi te prvim mjestima na županijskom prvenstvu i na nekoliko izbornih regata u 2017. godini.

Najuspješniji trener, odnosno trenerica je Lea Ikić Čupev iz RSK Mladost), trenerica osvajača medalja na državnim prvenstvima u svim kategorijama, ali i trenerica državnih reprezentativaca u podvodnoj orijentaciji.

Kod sportaša s invaliditetom nije bilo dvojbi

Sportski savez Općine Medulin imao je i dvije kategorije, mušku i žensku za sportaše s invaliditetom. Tu nije bilo nikakve dvojbe i samo po jedan nominirani iz istog kluba, AKOSI Medulin, odnosno Mikela Ristoski i Miroslav Petković. Oni su imali niz sjajnih rezultata u 2017. godini, a posebno se ističe osvojeno zlato na Svjetskom prvenstvu u skoku u dalj u Londonu kod Ristoski, dok se Miroslav Petković na istom mjestu, ali u bacanju diska, okitio srebrom. (Boris VIDULIN)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter