ODBOJKA NA PIJESKU

U Izmiru započelo U-20 prvenstvo Europe: "Žalovke" Ema Mrkić i Ana Šverko startale s dva poraza

| Autor: Ivica Cerovac
(snimio Danilo Memedović)

(snimio Danilo Memedović)


U Izmiru je jučer započelo U-20 Europsko prvenstvo u odbojci na pijesku, na kojem hrvatske boje brane Ema Mrkić i Ana Šverko, igračice Žala iz Banjola koje treću godinu u nizu nastupaju na smotri najboljih "pjeskašica" Starog kontinenta. Prvenstvo je u glavnom ždrijebu okupilo po 32 para u muškoj i ženskoj konkurenciji koji su podijeljeni u osam skupina unutar kojih razigravaju svaki sa svakim, nakon čega kreće nokaut faza turnira. Pobjednici skupina prolaze direktno u osminu finala, dok se drugoplasirani i trećeplasirani križaju te traže priliku iz "popravnog" pokušaja da im se tamo pridruže.

"Žalovke", aktualne prvakinje Hrvatske u ovom uzrastu, ždrijeb je smjestio u skupinu F u kojoj su im društvo pravile Talijanke Giulia Danese i Luna Cicola, Dankinje Anna Juhl Staal Hauge i Meincke Frida Lyo te Bugarke Darina Kindova i Ivet Gavrailova. Mrkić i Šverko svoj su nastup u Turskoj otvorile jutarnjim ogledom protiv Danese i Cicole, koje su prvi set riješile u svoju korist rezultatom 21:16. U drugom setu rezultat je bio isti, ali u korist hrvatskih reprezentativki, da bi u trećem setu Talijanke slavile s 15:8. U drugom susretu prvog kola skupine F, Hauge i Lyo svladale su Kindovu i Gavrailovu s 21:14, 21:19.

"Žalovke" su se na izmirski pijesak vratili u popodnevnim satima, a nasuprot njih stajale su danske odbojkašice. Bio je to neizvjestan dvoboj koji se mogao okrenuti na jednu i na drugu stranu, ali u presudnim trenucima božica Fortuna bila je naklonjena Dankinjama koje su slavile s 21:19, 22:20. Ništa manje uzbuđenja nismo vidjeli u drugom susretu, u kojem su rezultatom 21:18, 25:23 Kindova i Gavrailova svladale Danese i Cicolu.

Danas su na rasporedu susreti trećeg kola prije kojih su jedino Dankinje osigurale prolazak u nokaut fazu, ali još ne znaju s koje pozicije, dok će se preostala tri para boriti za dva mjesta. Mrkić i Šverko igra jedino pobjeda nad Bugarkama i ako je uspiju ostvariti bez izgubljenog seta, mogle bi osvojiti i drugo mjesto u skupini F.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter