U Pazinu 15. memorijal Marijan Salamun – Salko

Turnir u čast pokretača košarke u srcu Istre

| Autor: Mladen PILAT

Od danas do nedjelje u Pazinu se, u sklopu sportskog programa u povodu Rujanskih svečanosti, održava 15. izdanje međunarodnog košarkaškog turnira Marijan Salamun – Salko, koji u čast pokretača košarke u srcu Istre organizira KK Pazin, uz potporu Zajednice sportova i Grada Pazina.

- Tradicionalno ovim našim turnirom otvaramo košarkašku sezonu u Pazinu. Veseli nas što smo uspjeli kroz godine memorijal u spomen na pokretača košarke u Pazinu podići na zavidnu razinu i održati ga već 15 godina. Trudili smo se da i ove godine okupimo konkurenciju koja garantira atraktivnu i kvalitetnu košarku kroz tri dana, rekao je na predstavljanju turnira Neven Ćus, predsjednik domaćina KK Pazina.

Radost loptanja pod obručima Gradsko–školske sportske dvorane ove će godine upriličiti igrači rođeni 2001. i mlađi, odnosno kategorija U-18. Ulogu jednog od favorita nose svakako košarkaši Heliosa iz Domžala, koji će braniti prošlogodišnji naslov. Na pazinski turnir vraća se višestruki osvajač KK Split CO, a gledatelji će ponovno imati prilike na dijelu vidjeti predstavnike euroligaša iz Milana, AX Olimpia Armani. Šansu za dobar rezultat vide i košarkaši domaćeg KK Purisa.

- Jedni od glavnih favorita su Talijani, koji igraju europsku ligu i kreiraju roster s nadarenim košarkašima, poput 215 cm visokog Senegalca Omana Kebe. Slovenci su također jaki, a u Splitu se ponovno počelo ozbiljnije ulagati i raditi. Nešto će se i nas pitati jer će nastupiti naša nadarena generacija koja je pokazala prije dvije godine u Jedinstvenoj kadetskoj ligi da može svakome parirati, naglasio je trener pazinskih košarkaša Dario Lukšić.

Turnir danas, u 18 sati otvaraju domaći košarkaši i spomenuti branitelji naslova Helios Domžale. Kvalitetan susret očekuje se također između milanskih košarkaša i vršnjaka im iz Splita, koji je na rasporedu od 20 sati. U subotu se igra prema istoj satnici, a gdje će na parket najprije slovenski košarkaši i Splićani, dok nakon toga slijedi ogled domaćina protiv Talijana, dok se u nedjelju kreće ranije te se predzadnji susret turnira između Heliosa i Armania igra od 10 sati, a turnir će zatvoriti ogled između domaćih predstavnika i Splita koji počinje točno u 12 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter