puno detalja nepoznato

STROGA PRAVILA UEFA-e Bude li samo jedan igrač  pozitivan na koronavirus, njegov klub gubi utakmicu 0:3 i ispada iz Europe?!

| Autor: Glas Istre
ilustracija

ilustracija


Puno je još detalja ostalo nepoznato o tome kako će izgledati europska klupska sezona od ljeta i jeseni, zasad znamo tek okvirni kalendar, no još uvijek se čekaju propisi i pravila kako organizirati međunarodnu utakmicu u doba korone. Kako putovati, kakve epidemiološke mjere poduzeti, postoji li šansa da na tribinama bude publike ili ćemo još mjesecima u Ligi prvakai Europskoj ligi, zatim u reprezentativnim natjecanjima, gledati utakmice bez gledatelja?, piše Jutarnji list

Sve će, dakako, ovisiti i o razvoju pandemije. Međutim, dok još nema konkretnih smjernica, iz izvora bliskih HNS-u dobili smo neke neslužbene informacije da UEFAozbiljno razmatra jedan slučaj. Ako ijedan igrač momčadi koja se natječe u nekom od tih natjecanja bude pozitivan na koronavirus, njegov klub gubi utakmicu 0:3!?

Naravno, ako se to dogodi u nekom od pretkola u kojima se igra samo jedna utakmica, to bi automatski značilo i ispadanje iz Europe. Podrazumijeva se po tome da će klubovi, možda i uoči svake utakmice, morati testirati svoje igrače i članove stožera. To je zasad jedan od prijedloga, nije još pravilo, no jasno je da UEFA ide u smjeru strogih propisa za međunarodne utakmice i da će biti vrlo rigorozna u njihovu pridržavanju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter