POSLJEDNJA UTAKMICA ZELENO-ŽUTOG "RATNIKA"?

SLAVKO BLAGOJEVIĆ: Volio bi ostati, ali nitko mi ništa ne govori, a imam druge ponude. Trenutna situacija je da - NE OSTAJEM!

| Autor: Goran ROJNIĆ
Arhiva (Snimio Milivoj Mijošek)

Arhiva (Snimio Milivoj Mijošek)


Beskonačno čekanje za donošenje odluka i činjenica da se za sve treba pitati Alaves mogla bi se odmah nakon završetka prvoligaške sezone obiti Istri 1961 o glavu, kao i mnogo puta do sada. Naime, iako se činilo da je stvar ostanka kapetana momčadi Slavka Blagojevića na "Drosini" samo tehničko pitanje, čini se da je stvar puno kompliciranija.

- Kako stvari stoje gotovo je, rekao je u uvodu Slavko Blagojević, kapetan Istre 1961, koji je odmah naznačio da nije sve bajno oko njegova ostanka u pulskom klubu. - Nitko nije razgovarao sa mnom iz kluba i kakva je trenutno situacija - ne ostajem. Na žalost, tako je. Razmišljam o tome, to je ista situacija kao kada su dečko i cura u vezi, dečko je obožava i voli najviše na svijetu, sve bi za nju dao, ali ona misli da nije to "to" i ide okolo i traži nešto bolje, držeći njega tu u neizvjesnosti. Takav osjećaj imam, da sam ja taj "dečko".

Prema prvobitnom usmenom dogovoru zeleno-žuti "ratnik" trebao je produžiti igrački ugovor na godinu dana, s opcijom da nakon toga nastaviti raditi u pulskom klubu. Bio je spreman s obitelji preseliti se u Puli i trajno se nastaniti u sredinu koju je prihvatio kao svoju, i koja je njega, zbog borbenosti, zalaganja i ispravnih stavova, prihvatila kao svoga.

- Imam opciju B, vidjet ću još kroz par dana što odlučiti. Ako mi kroz tri-četiri dana nitko ništa ne kaže, imam dvije-tri ponude iz Prve HNL, i neke jako dobre iz Druge lige, pa ćemo vidjeti. Volio bi ostati, oduvijek sam to govorio. Meni je u Puli lijepo, čak razmišljam o životu ovdje zajedno s obitelji, ali ako ne ostajem u klubu to onda nema smisla, razmišlja Blagojević. - U neizvjesnosti sam. Nije mi svejedno. I moja supruga, cijela obitelj, ozbiljno smo razmišljali da se ovdje preselimo i nastavimo živjeti. Ona radi u bolnici na Svetom duhu u Zagrebu, spremna je dati otkaz i preseliti se ovdje. Djeca bi se upisala u školu. Ali, što je tu je. To je život nogometaša, a život ide dalje. Očito ćemo živjeti u Zagrebu i to je to.

U svom prvom periodu u Istri 1961, pod Pamićem, Blagojević je vrlo dobrim igrama zaradio transfer u Split, potom i baltičke zemlje. Kad nije bilo financija branio je zeleno-žute boje, navijači su bili sretni kada se vratio pod novim vlasnicima kada je financijska situacija puno puno bolja.

- Što se tiče financija sada je sve odlično. Ali ima još dosta toga za napredak. Primjerice, pripreme za iduću sezonu su blizu a nitko ništa ne zna, niti tko odlazi niti tko ostaje. To je problem općenito zadnjih par godina, ništa se ne zna, zaključuje "Blagi" koji, ako u petak posljednji put istrči na "Drosinu" u omiljenom dresu, želi lijep oproštaj s navijačima. - - Daj Bože da postignem pogodak. To bi bilo super.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini