FUTSAL

Puljani u nedjelju dočekuju splitsku Torcidu. Moravac: U Puli smo mi favoriti bez obzira na ime protivnika

Želimo to pokazati i dokazati od prve utakmice te pritom nećemo mijenjati svoj pristup. Krenut ćemo presingom od prve minute i odmah visoko napasti Splićane, uz puno trčanja i rotiranja postave. Širinu za to definitivno posjedujemo, rekao je Dean Moravac

| Autor: Ivica Cerovac
Dean Moravac

Dean Moravac


Odlično je Futsal Pula Stanoinvest krenula u sezonu, osvojivši u prvom "radnom vikendu" Superkup u Makarskoj pobjedama nad dubrovačkim Squareom i domaćim Novim vremenom. Osokoljeni osvojenim trofejem Puljani su prvenstvo otvorili gostovanjem kod Olmissuma, no prvak Hrvatske iz 2020. i 2021. godine pokazao se previsokom preprekom i nanio im poraz.

- Nismo "poletjeli" nakon trijumfa u Superkupu i spremni smo dočekali ogled u Omišu. Bili smo motivirani i znali smo da možemo tamo nešto napraviti. Poveli smo i potom propustili nekoliko prilika da odvedemo utakmicu u mirnije vode, da bi potom primili dva pogotka i sa zaostatkom otišli na odmor. U nastavak susreta smo opet dobro ušli, promašili desetarac za 2:2 i potom malo pali te na kraju primili treći pogodak i izgubili. Ukupno gledano možemo reći da smo odigrali dobru utakmicu, ali nije nas išlo i moramo poraditi na realizaciji, rekao je igrač Futsal Pule Stanoinvesta Dean Moravac, čiji je brat blizanac Daniel u Omišu promašio deseterac za poravnanje. - Nisam mu htio ništa govoriti odmah nakon što je utakmica završila, već sam pričekao da se vratimo doma, a onda su naravno drugi dan krenule priče kako se to meni sigurno ne bi dogodilo, samo da sam mogao pucati.

Nakon prvog kola uslijedila je reprezentativna stanka tijekom kojem su pulski redovi nisu osuli, kao uoči Superkupa. Naime, Bosna i Hercegovina u ovom terminu nije imala utakmice pa su trener Nijaz Mulahmetović i golman Darko Milanović ostali u Puli, slovenski reprezentativac Igor Osredkar suigračima se priključio u srijedu, dok su se David Mataja i Niko Vukmir iz Izraela vratili u četvrtak navečer i prvi trening odradili u petak.

- Ti izostanci s treninga nas neće omesti, kao ni činjenica da smo tri dana trenirali na Velom Vrhu jer je Dom sportova "Mate Parlov" bio zauzet. Nemamo problema s ozljedama, svi smo zdravi, dajemo sve od sebe svaki put kad smo na terenu te jedva čekamo nedjeljnu utakmicu, prvu domaću nakon više od četiri i pol mjeseca i finala doigravanja za prvaka Hrvatske, nije krio Moravac. - Krenuli smo u sezonu osvajanjem Superkupa te vjerujem da će to naši navijači znati prepoznati, doći u velikom broju u dvoranu i podržati nas na putu prema pobjedi, izborenoj u dobroj atmosferi kakvu oni znaju stvoriti.

Utakmica će se igrati u nedjelju s početkom u 19 sati, a nasuprot Puljana stajat će splitska Torcida, novak u društvu najboljih.

- U prvom kolu su remizirali u gradskom derbiju s Universitasom i pritom odigrali dobru utakmicu u kojoj su držali posjed i čekali protivnike na centru. Osobno ne poznajem igrače Torcide i za sve nas su u ovom trenutku određena nepoznanica, no pogledali smo snimke, malo ih analizirali i znamo što nam je činiti. Igra se u Puli, u kojoj smo mi favoriti bez obzira na ime protivnika te želimo to pokazati i dokazati od prve utakmice, istaknuo je Moravac. - Jedno je sigurno, a to je da mi nećemo mijenjati svoj pristup. Krenut ćemo presingom od prve minute i odmah visoko napasti Splićane, uz puno trčanja i rotiranja postave. Širinu za to definitivno posjedujemo, jer imamo tri jako dobre četvorke, pa čak i više od toga. Na žalost, zapisnik je ograničen i ne možemo svi stati u njega, ali i oni dečki koji završe na tribinama bit će uz nas kao da igraju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter