FUTSAL

Oslabljeni Verudeži slavili na gostovanju kod Lošinja: Jelenićeva "petarda" za povratak na drugu poziciju

| Autor: Ivica CEROVAC
(Snimio Dejan Štifanić)

(Snimio Dejan Štifanić)


Utakmica 14. kola Druge HMNL zapad: Lošinj - MNE Veruda 4:10 (3:4). SD Mali Lošinj. Bez gledatelja. Suci: Mario Blažin (Čičkovina) i Mario Lulić (Gospić). Strijelci: 1:0 Lovrić (1'), 1:1 Jelenić (10'), 2:1 Fulir (11'), 2:2 Jelenić (15'), 2:3 Jelenić (18'), 2:4 Jelenić (19'), 3:3 Mandić (20' - 6m), 3:5 Da. Moravac (25'), 3:6 Katović (28'), 3:7 Jelenić (29'), 4:7 Pavić (31'), 4:8 Da. Moravac (36'), 4:9 De. Moravac (38' - 10m), 4:10 Vujičić (40'). Žuti kartoni: Mijatović, Lovrić (Lošinj).

LOŠINJ: Mijatović, Pavić, Vidaković, Lovrić, Mandić, M. Obad, Jeren, Sliško, Fulir, D. Obad.

MNE VERUDA: Glavonjić, Vujičić, De. Moravac, Jelenić, Da. Moravac, Drndić, Katović, Crljenica.

Premda lišena pomoći dvojice najboljih ovosezonskih strijelaca, "požutjelih" Elvira Husarića i Edija Ljubasa, MNE Veruda je stigla do uvjerljivog trijumfa na gostovanju kod Lošinja. Kako je u derbiju kola u Novom Marofu Futsal Pula nadjačala istoimenog domaćina, Verudeži su se s ovom pobjedom vratili na drugu poziciju na ljestvici, s dva boda zaostatka iza gradskog rivala. Naredni vikend Verudeži će ugostiti Novi Marof i s pobjedom praktički potvrditi da naslov prvaka drugoligaškog zapada stiže u Istru, a potom im preostaje samo čekati kiks najbližeg susjeda, kojem u sljedećem kolu slijedi domaći ogled s Goricom, jedinom momčadi koja ga je ove sezone svladala.

Nije dobro krenuo susret u Malom Lošinju za haklere s Verude, jer je domaćin poveo već u prvoj minuti, imao poslije i 2:1, a onda je stvari u svoje noge preuzeo Frane Jelenić. Nakon što je zabio za poravnanje, Jelenić je na drugi protivnički pogodak odgovorio na način da je unutar četiri minute još triput zatresao mrežu Lošinja. Neposredno pred odlazak na odmor, Mandić je realizirao šesterac i smanjio na 3:4, vrativši tako neizvjesnost u susret, no nju su Verudeži brzo ugasili s nova tri pogotka u nastavku. U strijelce su se upisali Daniel Moravac i Marin Katović, nakon čega je Jelenić zaokružio "petardu" i riješio sve dileme oko pobjednika. Uspjeli su potom domaćini stići do četvrtog pogotka, no u završnih pet minuta još su triput kapitulirali za konačnih 4:10.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter