VELIKI USPJEH IGRAČA PULE

Prvenstvo Hrvatske za stolnotenisače s invaliditetom DEJAN NIŠANDŽIĆ PRVAK, FILIP MARIĆ SREBRNI

| Autor: Roberto CAR

Dejan Nišandžić iz Čepića novi je prvak Hrvatske u kategoriji 3 (igrači u kolicima), nakon što je u finalu s 3:0 svladao klupskog kolegu Filipa Marića iz Kanfanara

Sjajan uspjeh, najveći dosad, ostvarili su pulski stolnotenisači s invaliditetom na prvenstvu Hrvatske održanom u Splitu. Dejan Nišandžić iz Čepića novi je prvak Hrvatske u kategoriji 3 (igrači u kolicima), nakon što je u finalu s 3:0 svladao klupskog kolegu Filipa Marića iz Kanfanara. Time su Dejan i Filip osvojili zlatnu i srebrnu medalju. Velik je uspjeh tim veći kad se zna da je u Spaladium Areni nastupilo 85 stolnotenisača s invaliditetom iz 15 hrvatskih klubova.

Zanimljivo je da su oba igrača Pule natjecanje po skupinama zaključili na drugom mjestu. Nakon toga pokazali su svoju kvalitetu. Nišandžić je imao trnovit put do finala. Prvo je u četvrtfinalu svladao branitelja naslova Mladena Ivezića s 3:1 i tako mu uzvratio za prošlogodišnji poraz u finalu. Nakon toga je u polufinalu bio uspješniji od reprezentativca Baše s 3:2. Marić je, pak, u četvrtfinalu bio uspješniji od Batinića s 3:1, a potom je s istim rezultatom u polufinalu pobijedio Alibegovića.

- Ovi su rezultati stigli kao plod napornog rada ove dvojice igrača, koji tek zadnje dvije godine igraju za naš klub, rekao je njihov trener Bogdan Đekić, ujedno i trener stolnotenisača Pule koji nastupaju u Superligi. - Prošle je godine Dejan bio drugi, a Filip četvrti na državnom prvenstvu, tako da im je ovo najveći uspjeh u mladoj karijeri. Naime, Dejan trenira pet, a Filip četiri godine. Međutim, zaista su posvećeni stolnom tenisu. Njih dvojica dolaze tri puta tjedno u Pulu na treninge i ovi su im uspjesi nagrada za uloženi trud.

Iako su zbog pandemije koronavirusa otkazana sva ostala državna natjecanja u stolnom tenisu, u Puli su još jednom pokazali da se kvalitetno radi. Nisu dočekali državno prvenstvo u mlađim kategorijama, gdje s pravom očekuju novu berbu medalja, ali ovog su puta dočekali maksimalan uspjeh s ovog prvenstva u Splitu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter