TOKIO

POI: Podijeljene prve medalje, australskoj biciklistici prvo zlato

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na Paraolimpijskim igrama u Tokiju u srijedu su podijeljena prva odličja, a osvajačica prve zlatne medalje postala je australska biciklistica Paige Greco u pojedinačnoj dohvatnoj vožnji na 3000 m, kategorija C1-3, a usput je postavila i novi svjetski rekord u toj disciplini s vremenom 3:50.815 minuta.

Kineskinja Wang Xiaomei je osvojila srebro, a Njemica Denise Schindler broncu.

U istoj disciplini, u kategoriji C4, slavila je također Australka Emily Petricola, koja je u također postala i nova svjetska rekorderka (3:38.061 minuta). Amerikanka Shawn Morelli je osvojila srebro, a Kanađanka Keely Shaw broncu.

U kategoriji C5 dvostruko slavlje za Veliku Britaniju. Po treći put zaredom u individualnoj dohvatnoj vožnji na 3000 m olimpijskom pobjednicom postala je  Sarah Dame Storey, a na putu do zlata postavila je i novi svjetski rekord (3:27.057 minuta). To joj je peto olimpijsko zlato na velodromu, a ukupno deseto u karijeri, jer je pet puta bila olimpijska pobjednica i u cestovnim disciplinama.

Srebro je osvojila njezina sunarodnjakinja Crystal Lane-Wright, a bronca je pripala Francuskinji Marie Patouillet.

Prvi olimpijski pobjednik u Tokiju postao je Nizozemac Tristan Bangma, s pilotom Patrickom Bosom, koji je u finalu dohvatne utrke na 4000 m u kategoriji slijepih i slabovidnih, bio bolji od Britanca Stephena Batea, s pilotom Adamom Dugglebyjem. Bangma je u kvalifikacijama postavio i novi svjetski rekord (3:59.470 minuta). Bronca je pripala Poljaku Marcinu Polaku, s pilotom Michalom Ladoszom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter