VODNJAN

Odigrani prvi kadetski turniri "Dan sv. Blaža": ZLATNE MEDALJE MLADIM ŠAHISTIMA S KVARNERA

Pobjednici turnira u Domu mladih

Pobjednici turnira u Domu mladih


Ivano Sundać, član ŠK Crikvenice, slavio je u kategoriji do 12 godina, a Ivan Trošelj, član AŠK-a Junior iz Rijeke, u kategoriji do 16 godina * U Domu mladih nastupilo je 22 kadeta i 10 kadetkinja iz devet klubova, od Pule do Zadra i Slavonskog Broda

Na prvom otvorenim pojedinačnim šahovskim turnirima za kadete "Dan svetog Blaža", što ih je proteklog vikenda organizirao Grad Vodnjan i Šahovski klub Vodnjan, naslov mlađih kadeta odnio je Ivano Sundać iz Crikvenice, a starijih Ivan Trošelj uz Rijeke.

Turniri su organizirani u dvije starosne skupine, do 12 i do 16 godina, zajednički za kadetkinje i kadete. U Domu mladih nastupilo je 22 kadeta i 10 kadetkinja iz devet klubova, iz Pule, Poreča, Vodnjana, Svetvinčenta, Dražica, Rijeke, Kraljevice, Crikvenice, Zadra, Slavonskog Broda...

Plasmani najboljih

Ivano Sundać, član ŠK Crikvenice, slavio je u kategoriji do 12 godina s pet osvojenih bodova, upisao je četiri pobjede i dva remija. Drugo mjesto osvojila je Ema Hajdinić (ŠK Kraljevica) sa 4,5 bodova, koliko je osvojio i Vid Krešić (ŠK Crikvenica) na trećem mjestu, ali sa slabijim dodatnim kriterijima. Od četvrtog do sedmog mjesta s po četiri boda plasirali su se Ivano Tomljanović (ŠK Crikvenica), Petar Mikulić (ŠK Rječina, Dražice), Petra Karij (ŠU Bljesak, Garešnica) i Vilim Kvaternik (ŠK Kraljevica), a ukupni poredak je kreiran dodatnim kriterijima. Dominik Čarija (ŠK Kraljevica) i Ema Kvaternik (ŠK Vodnjan) ostvarili su 3,5 boda, Diara Vučenović (ŠK Zagreb), Lara Zagorac (ŠK Rječina, Dražice), Franko Škiljan (ŠK Crikvenica), Bartol Pekica (ŠK Vodnjan), Vito Božović (ŠK Vladimir Gortan, Poreč) i Juraj Kvaternik (ŠK Vodnjan) tri boda i tako dalje. U toj skupini najbolje kadetkinje su Petra Karij, zatim Ema Kvaternik te Diara Vučenović.

Ivan Trošelj, član AŠK-a Junior iz Rijeke, u kategoriji do 16 godina titulu je osvojio s 5,5 bodova i protivnicima je prepustio samo pola boda. Drugo mjesto s pola boda zaostatka osvojio je Niko Peruško (ŠK Pula), a treće Damian Vučenović (ŠK Zagreb) sa četiri boda. Dalje slijede Janko Soklić (ŠK Pula) s 3,5, Emanuel Pačić (ŠK Vodnjan), Eva Fiškuš (ŠK Vladimir Gortan, Poreč) i Sven Vinovrški (ŠK Pula) s tri, David Fiškuš (ŠK Vladimir Gortan, Poreč) s dva, Ana Dominković (OŠ Veli Vrh) s po jednim i Lana Bezjak (OŠ Veli Vrh) bez bodova. U poretku kadetkinja prva je Eva Fiškuš, druga Ana Dominković, a treća Lana Bezjak.

Nagrade najmlađima

Organizator je osigurao brojne nagrade, pehare, medalje, šahovske garniture, šahovsku literaturu, šahovske kemijske i slatke pakete, pa je svim učesnicima pripao najmanje jedan poklon.

Podijeljene su i medalje za najuspješnije po godištima, ali i najmlađem kadetu Danielu Pačiću i najmlađoj kadetkinji Tari Škiljan. Turniri su protekli u prijateljskom i sportskom ozračju bez ijedne sudačke intervencije, tehničku i sudačku potporu dao je Šahovski savez Istarske županije, a sudački dio posla odradili su Igor Milovac i Zvonimir Trošić. (Z. STRAHINJA)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter