KONJIČKI SPORT

FOTO/Nakon pet kola završen Istra Kup 2022.: Dva naslova otišla u Poreč, po jedan u Medulin i Sv. Petar u Šumi

| Autor: N. S.


Nakon pet kola i velikog finala, Ana Labinjan iz KK Hipos (Sv. Petar u Šumi), Viktori Nefat iz KK Philipos (Poreč), Mia Matić iz KK Medulin i Lana Kovačević iz KK Philipos pobjednice su Istra Kupa 2022., konjičkog natjecanja u preskakanju prepona. Labinjan je slavila u Gold touru (110 cm), Nefat u Silver touru (100 cm), Matić u Bronce touru (0,90 m) te Kovačević u Talent touru (0,80 m).

Kup je, podsjetimo, počeo u svibnju u Barbanu gdje je održano prvo kolo, a uslijedio je potom Labin, Medulin, Žminj i Poreč te ponovno Medulin gdje je uz peto kolo prošlog vikenda održano i veliko finale. Deseci jahača i njihovih konja, stotine starteva i brojna publika koja je sve to popratila, znak su da je organizacijom ovog natjecanja konjički sport u Istri probuđen i da ide dalje.

Odmah iza pobjednica Kupa, u Gould touru, druga je bila Anja Kanjir (KK Batida), a treći Diego Učkar (KK Astra). U Silver touru drugoplasirana je bila Suzana Haber (KK Sv. Eufemija), a treća Tina Družeta (KK Accordia). Drugo mjesto u Bronce touru zauzela je Rory Hrvatin Knapić (KK Sv. Eufemija), a treća je bila Mia

Đurović (KK Astra). U Talent touru druga je bila Mia Matticchio (KK Philipos Poreč), a treća Lana Štoković (KK Equi Team).

- Istra ima talentirane jahače, dobre konje i trenere i ovakve manifestacije omogućuju svima njima dodatno znanje, iskustvo u svom kraju, bez skupih putovanja na turnire u Zagreb gdje se, budimo realni, najčešće događaju. Stoga je netom održani Istra kup sjajna manifestacija u Istri koju su podržali gotovo svi konjički klubovi i koje bez te suradnje ne bi bilo ni natjecanja. Želim da Istra kup postane tradicija i konstanta u istarskom konjičkom sportu, rekla je predsjednica KK Medulin Maja Premate, domaćin finala.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter