BOĆANJE

Najveće iznenađenje 14. kola Super lige: PAZINJANI SLAVILI KOD AKTUALNOG PRVAKA

Minimalna pobjeda u dvorani aktualnih prvaka 12:14 svakako je rezultat vrijedan pozornosti. Prava je šteta što su u utorak u zaostalom susretu u Marinićima Pazinjani izgubili 14:12 jer su se s tom pobjedom mogli probiti na treće mjesto i Puli pobjeći na velikih šest bodova prednosti

| Autor: Boris VIDULIN
Vjerovali su u pobjedu - Valter Ivančić (Snimio Milivoj Mijošek)

Vjerovali su u pobjedu - Valter Ivančić (Snimio Milivoj Mijošek)


Jedno iznenađenje donijelo je 14. kolo Super HBL, koje neće previše utjecati na poraženog lidera Biston, ali će podignuti atmosferu kod Pazinjana. Minimalna pobjeda u dvorani aktualnih prvaka 12:14 svakako je rezultat vrijedan pozornosti. Prava je šteta što su u utorak u zaostalom susretu u Marinićima Pazinjani izgubili 14:12 jer su se s tom pobjedom mogli probiti na treće mjesto i Puli pobjeći na velikih šest bodova prednosti.

- Iskreno, mi smo sva tri odgođena susreta izgubili, Marinići, Pula i Poreč, a sve odgođene utakmice dogodile su se kad smo bili u pozitivnom zamahu. Dakle, kad igramo redovito kako je to posloženo po kolima svake subote, onda nemamo problema. Uđemo u ritam i sve ide svojim tijekom. Biston? Vjerovali smo u sebe i to nam je donijelo pobjedu, s ponosom je istaknuo Valter Ivančić, voditelja i igrač Pazina.

- Nakon prvih igara bilo je 2:6 i onda smo u brzinskim disciplinama pokazali mirnoću, ali prije svega i kvalitetu. Pobijedili smo prvaka na njihovom terenu u disciplinama gdje su najjači, čime se najviše ponose i jednostavno nemam riječi kojim bi čestitao svojim igračima na tome, kaže Ivančić.

Krenuli smo s 2:6 , a onda u tehničkim pobijedili 8:2.

- Samo je Hrelja bio malo lošiji i izgubio precizno, doduše ni ja nisam krenuo najbolje, na prve četiri pozicije bio sam bez pogotka, gubio 11:0, ali me onda krenulo i napravio sam preokret. U brzinskom su oni predali jedan susret, dok je Benjamin Guštin bio odličan protiv Marina Ćubele. Pretpostavljao sam da bi štafeta mogla biti ključ pobjede i to se dogodilo. Bez Milićevića oni ne mogu napraviti puno više od 50 pogodaka, no za pobjedu smo i mi morali učiniti više. I to se dogodilo, ponovo je Benjamin Guštin bio sjajan, pridružio mu se Dajan Jurman, i preokrenuli smo na 10:8, opisao je tijek događaja najiskusniji igrač Pazina.

To je značilo da su u zadnjem krugu morali doći do najmanje dvije pobjede.

- Odlučio sam da idemo na dva boda koja nam u zadnjem krugu donose pobjedu. Imao sam puno kombinacija što se tiče jedne igre pojedinca i odlučio se na Alena Guština. Zašto? Iako je ove sezone kao "pojedinac" imao dva poraza i pobjedu vjerovao sam u njega. Svaka čast svim našim igračima, ali znao sam da je Alen Guštin taj kapacitet da dođe do pojedinačne pobjede temeljem njegovog iskustva i taj me osjećaj nije prevario. Uz njegovu pobjedu Martin Štihović i ja smo odigrali rutinski i mogli smo slaviti pobjedu, komentira Ivančić.

- Mi smo pobjedom protiv Bistona napravili jako veliki korak ka završnici najboljih četiri. To govorim iz perspektive bodovne zalihe, ali još i više u psihološkom smislu jer te takve pobjede jednostavnu dignu. No, ukoliko tri boda ne osvojimo i u subotu protiv izravnog konkurenta Zrinjevca, sve pada u vodu i velika pobjeda gubi na značenju, zaključio je Ivančić.

Istra Poreč je svoju obavezu odradila rutinski. Visokih i uvjerljivih 21:5. Iznenađenje je samo poraz u štafeti Bruna Kraljića i Darijana Živolića, što se ne događa tako često. Sam susret bio je prožet nesportskim ponašanjem gostujućih igrača, no kvaliteta je toliko bila na strani domaćina.

Pula se ne predaje u borbi za četvrtu poziciju, i dalje vjerno prate Zrinjevac i Pazin u očekivanju njihovog krivog koraka. Po očekivanju klasične su discipline bili superiorni, dva puta po 6:2 bilo je dovoljno da dođu nadomak pobjedi, a kako je Nikola Kapitanović donio dvije jedine pobjede u tehničkim disciplinama, jednom u suradnji s Faragunom, a drugu u impresivnoj seriji brzinskog izbijanja, samo s jednog greškom u 45 izbačaja, dogodila se pobjeda 16:10.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter