RUKOMET

"Kovari" i "labudice" odmah se okreću novoj sezoni koja nosi puno teže izazove. Slijedi puno teža borba, ZATVARANJE FINANCIJSKE KONSTRUKCIJE

| Autor: Robi FONOVIĆ

Dobili više vremena za pripreme za novu sezonu, koje počinju već danas. Prvenstveno se to odnosi na kadroviranje i financiranje, koje će u novonastaloj situaciji sigurno biti različito u odnosu na ono što je bilo do sada. Igrački, mislim da ne bi trebali problema za igranje i dogodine u ovom rangu jer se naša ekipa i sastoji od većeg dijela domaćih igračica, kaže Diego Datos, trener labinskih "labudica"

Rukomet je jedan u nizu onih sportova koji su prerano završili sezonu, a, poput košarke i odbojke, jednostavno su izbrisali 2019/2020 sezonu te će nova 2020/2021 krenuti s istim startnim pozicijama kao i ova koja je prekinuta. Takvu su vijest zapravo i očekivali u oba labinska rukometna kluba svjesni da je viša sila ovoga puta bila jača od želje za igranjem.

Domaće snage

- Pa ovo je odluka koja je apsolutno očekivana, s time da uvijek ima onih koji će biti nezadovoljni, govori trener ŽRK Rudar Diego Datos. - Naravno da smo svi htjeli nastaviti s igranjem, ali je i više nego očito da u ovom trenutku to nije moguće. Nama ovaj prekid apsolutno ništa ne donosi, niti odnosi, jer smo mogli u konačnici biti stepenicu niže, ili više, plasirani. Sada smo dobili više vremena za pripreme za novu sezonu, koje počinju već danas. Prvenstveno se to odnosi na kadroviranje i financiranje koje će u novonastaloj situaciji sigurno biti različito u odnosu na ono što je bilo do sada. Igrački, mislim da ne bi trebali problema za igranje i dogodine u ovom rangu jer se naša ekipa i sastoji od većeg dijela domaćih igračica, a za nešto više morat ćemo pričekati razvoj cjelokupne situacije. Istog je razmišljanja i predsjednik muškog južnog prvoligaša Rukometnog kluba Rudan Labin Patrik Franković.

Sve opcije otvorene

- HRS je donio odluku kakvu smo očekivali i mislim da je to jedina normalna i logička odluka u ovom trenutku. Uvijek će biti onih nezadovoljnih takvom odlukom, pogotovo klubova koji su u samom vrhu u prvenstvima i koji su dosta toga uložili kako bi u idućoj sezoni igrali u višem rangu. Iskreno mi je žao svih njih, ali i oni moraju shvatiti da HRS nije imao drugog rješenja i da je za sve ovo kriva neka viša sila. Kako smatram da je kod seniora ovo jedina moguća varijanta, tako mislim da se možda malo ishitreno donijela odluka u mlađim dobnim skupinama, gdje se s ovom odlukom o poništavanju cijele sezone praktički neke dobne skupine onemogućilo da igraju na najvišem nivou. No siguran sam da će odgovorni u HRS-u sve to razmotriti i još jednom sagledati sve argumente i donijeti ispravnu odluku. Mi u tom dijelu možda i malo gubimo u nekoj od mlađih kategorija u kojima smo bili jako dobri, ali u principu neće se puno toga mijenjati. Nakon ove odluke natjecateljski smo saznali gdje se nalazimo u idućoj sezoni, ali nam s druge strane sada slijedi puno teža borba, a to je da financijski zatvorimo konstrukciju za igranje u I B ligi jug. Sve su opcije otvorene i svi mi u klubu realno ćemo sagledati sve stavke i u konačnici donijeti razumnu i racionalnu odluku kako ne bi ugrozili opstojnost kluba u narednom periodu. Što se toga tiče sve su opcije otvorene i valja pričekati najmanje do početka srpnja kada ćemo biti pametniji kako dalje. Jer nakon svega ovoga rukomet, ali i sport na ovom nivou, sigurno neće biti isti, kaže Franković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter