RUKOMET

Prvoligašice Rudara bolje od Dugog Sela

| Autor: Branko Biočić
PET POGODAKA - Renee Posavec (Snimio Branko Biočić)

PET POGODAKA - Renee Posavec (Snimio Branko Biočić)


Nakon tri uzastopna poraza rukometašice Rudara vratile su se pobjedama na svom parketu protiv slabašnog Dugog Sela. Neizvjesnost je trajala samo do 3:3 u 6. minuti, a zatim su Labudice serijom 5:0 pobjegle na 8:3 i do kraja poluvremena samo povećavale prednost. U posljednjoj minuti prvog dijela bilo je 18:9, na odmor se otišlo s 18:10. Labinjanke su, predvođene Anom Jajčević koja je zabijala, vukla i asistirala, dominirale i u nastavku. Pratile su je Đuzel, Mikulić i Posavec te golmanica Ugrin, koja je sakupila osam obrana pa su u 40. minuti Labudice imale i velikih 26:13, što im je bila najveća prednost na utakmici.

U posljednjih deset minuta trener Diego Datos uveo je u igru mlade snage s klupe, koje inače imaju manju minutažu, pa su gošće, iako su pričuve domaćih opravdale povjerenje, uspjele izbjeći i teži poraz. Bio je to za domaće igračice malo jači trening pred iduće utakmice a posebice dolazak Dalmatinke iduće subote u Labin.

- Znali smo da Dugo Selo ima dosta problema s ozljedama, nešto slično kao što smo i mi imali ranije prije gostovanja u Sinju. Očekivali smo pobjedu s obzirom da smo se konačno kompletirali i da je stanje u ekipi zadovoljavajuće što se tiče zdravstvenog biltena. Nismo očekivali da će biti tako lako, ali cure su pokazale da su već drugu godinu u prvoj ligi i da protiv nikoga ne možeš lako igrati pa su više grizle. Ostvarile su veliku prednost na početku pa je kasnije bilo puno lakše igrati i održavati prednost koje su one još i povećavale. U slijedećem kolu opet igramo doma, dolazi nam Dalmatinka iz Ploča.

Bit će to suprotna priča jer su gošće vrlo dobra ekipa koja igra Europu. Tijekom tjedna ćemo se rehabilitirati, analizirati ih i pripremiti se za tu utakmicu, odraditi neke taktičke varijante i nadam se ponovno osvojiti dva boda - rekao je trener Rudara Diego Datos, na kojeg se nadovezala Renee Posavec, koja je ugradila pet golova.

- Od početka smo krenule kako je trebalo, skupile glave i nakon poraza u Sinju stvarno dale sve od sebe da osvojimo doma dva boda. To nam je veliki podstrek i poticaj za dalje za tri teške utakmice koje nam dolaze. Ovako visoku pobjedu nismo očekivale, nama nije važna gol razlika nego samo pobjeda. Publika je bila odlična i pozvala bih je da dođu i da nas bodre i na slijedećim utakmicama - rekla je Posavec.

RUDAR       35

DUGO SELO       23

LABIN - SC Franko Mileta, gledatelja 500, Sutkinje: Ivona Kirastić i Vlatka Stipetić (obje Ogulin)

RUDAR: Ugrin, Marić, Raspudić 1, Golja 1 (1), Jajčević 9 (6), Krizmanić 1, Mikolić 4, Pratljačić, Šegota 3, Malić 1, Benazić 1, Đuzel 5, Kremer 2, Posavac 5, Markulinčić 2.

DUGO SELO ‘55: Mamić, Bičanić 5 (1), Bešen 1, Jurešić, Čamber 2, Milić 1, Franjčić 3, Svetec 1, Štritof 1, Marinić 3, Žunko, Grgošević 2, Bulić 4 (3), Petrašević.

Sedmerci: Rudar 7 (6), Dugo Selo. Isključenja: Rudar 6 minuta, 4 minuta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter