održano kadetsko PH

JUDO: Istarskom borcu srebro i dvije bronce

| Autor: Ivica CEROVAC
Judo - Istarski borac

Judo - Istarski borac


Uz nastup 38 klubova sa 196 natjecatelja, 128 judaša i 68 judašica, u Zagrebu je održano kadetsko prvenstvo Hrvatske. Boje naše županije u dvorani Sutinska vrela branio je Istarski borac, koji je nastupio sa sedmero svojih članova i u Pulu se vratio s tri medalje, jednom srebrnom i dvije brončane.

Do srebra je u kategoriji do 81 kg, koja je okupila 21 judaša, stigao David Sokolović. U borbi za zlato boljim se od Sokolovića pokazao Bruno Rozga (Kaštela). U istoj kategoriji pulski je klub imao još jednog predstavnika, Frana Radolovića, koji je nakon poraza od Rozge u polufinalu, izgubio i borbu za broncu od Domagoja Ćupete (Pujanke).

Preostala četvorica predstavnika Istarskog borca nastupila su u kategoriji do 66 kg, najbrojnijoj na prvenstvu unutar koje se naguralo 28 judaša. Nikola Milovanović stigao je do bronce, kojom se okitio i Paolo Krajcar, koji je u prvoj borbi poražen od kasnijeg prvaka Svebora Vasića (Zagrebačka judo škola).

Bez plasmana su ostala preostala dvojica judaša u kategoriji do 66 kg, Luka Kotiga i Mate Ljubić, koji su svoj nastup okončali porazom u prvoj borbi. Lara Butković, jedina judašica Istarskog borca na prvenstvu, nastupila je u kategoriji do 70 kg i s dva poraza osvojila sedmo mjesto.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter