ZAGREB

Judo: Bronca Lare Cvjetko

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Drugog dana Zagreb European judo Opena u Domu sportova Lara Cvjetko je uzela broncu u kategoriji do 70 kilograma, dok je Marko Kumrić (do 100 kg) izgubio u borbi za broncu.

Nakon zlata Ive Oberan u subotu, nedjelja je donijela broncu Larr Cvjetko koja je u borbi za odličje svladala  Nizozemku De Voogd. Zagrepčanka se vrlo brzo našla u problemima, s dvije kazne, ali je u devetoj minuti borbe bacila Nizozemku, zaradila ippon i proslavila broncu. 

"Nakon što u četvrtfinalu nisam radila svoj judo, u repasažu sam bila bolja. U borbi za broncu su me brze dvije kazne sputale, pa sam morala imati sigurniji pristup, ali nisam odustajala i to mi je velika stvar", rekla je Cvjetko, koja je ušla dominantno u turnir uvjerljivo pobijedivši Šveđanku Nilsson, u četvrtfinalu je izgubila protiv Talijanke Pedrotti, a u repesažu pobijedila Nizozemku Visser. 

Kvalitetne kvalifikacije odradio je i Marko Kumrić (do 100 kg). Nakon Portugalca Britesa, na ippon je bacio i Ukrajinca Hutsola te ušao u polufinale, gdje je Splićanina čekao Kosovar Zekaj od kojeg je izgubio, kao i od Poljaka Lysenka u borbi za broncu.

Do četvrtfinala su došli i Petrunjela Pavić (do 78 kg), Helena Vuković (preko 78 kg) te Ivan Čović (preko 100 kg), ali nakon poraza u borbi za polufinale, upisali su i poraze u repasažu. Tin Straža i Ivan Jelača (oba u kategoriji do 90 kg) upisali su prve nedjeljne pobjede hrvatskih predstavnika, a nakon uspješnog početka nisu uspjeli nastaviti pobjednički te su u drugim izlascima na tatami završili svoje nastupe u Domu sportova.

Svoj nastup u Zagrebu su nakon prvih borbi završili Anđela Violić (do 70 kg), Dominik Rožić (do 81 kg), Oliver Makarović (do 81 kg), Josip Kokeza (do 100 kg), Karla Kulić (do 70 kg), Lara Kliba (do 70 kg), Damian Sokolović (do 81 kg), Tina Radić (preko 78 kg), Lovre Barišić (do 81 kg), Zrinka Miočić (preko 78 kg), Marko Džin (do 81 kg), Katarina Lucija Vuković (preko 78 kg), Domagoj Bratinčević (do 100 kg), Mario Hitzthaler (do 90 kg), Ivan Copić (do 90 kg), Josip Bulić (do 90 kg), Bruno Capan (do 81 kg).

Idući veliki turnir je Grand Slam u ruskom Kazanju od 5. do 7. svibnja na kojem će nastupiti Barbara Matić (do 70 kg), Karla Prodan (do 78 kg), Ivana Maranić (preko 78 kg), Dominik Družeta (do 81 kg) i Zlatko Kumrić (do 100 kg).
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter