judo

U Svetoj Nedelji će se danas održati turnir Prve hrvatske lige: Istarski borac s mladim snagama u obranu naslova

| Autor: Ivica CEROVAC
Dani Klačar

Dani Klačar


Danas će se u Svetoj Nedelji održati turnir Prve hrvatske lige u judu. Nastupit će osam klubova koji će biti podijeljeni u dvije grupe, ždrijeb će se obaviti pred početak natjecanja, a uz domaću Sakuru, za naslov prvaka Hrvatske borit će se Dubrovnik, splitske Pujanke, Dugave i Panda iz Zagreba te tri kluba s područja naše županije, Pulafit i Istarski borac iz Pule te porečka Istra. Istarski borac brani naslov, a kako se 2020. godine liga nije održala zbog pandemije izazvane koronavirusom, onaj izboren lani pulskom je klubu bio deveti uzastopni te 11. u povijesti ako mu se pribroje pobjednički pehari osvojeni 2008. i 2009. godine. Kako stoje stvari, ove bi se godine mogla prekinuti dominacija pulskih judaša na hrvatskim tatamijima.

- Dva najbolja borca su nam operirana i danas neće moći nastupiti. Dominik Družeta je u travnju operirao koljeno, a potom u kolovozu šaku za koju još uvijek odrađuje rehabilitaciju, no već je počeo s laganim treninzima i ako sve bude išlo po planu, borbama bi se trebao vratiti sredinom ili krajem veljače. Njegovim putem krenuo je Robert Klačar, koji je u četvrtak operirao rame i četiri mjeseca bit će van stroja, otkrio nam je Dean Ilić, trener Istarskog borca i izbornik svih hrvatskih muških reprezentacija. - S obzirom da je situacija takva kakva je, odlučio sam da ćemo nastupiti s domaćim snagama. Razmišljao sam o pojačanjima, ali brzo sam od njih odustao jer i ovako nemamo na raspolaganju najjače uzdanice te mi nije imalo previše smisla dovlačiti neke "legionare". Jedno je kad imaš jaku ekipu pa dovedeš nekog sa strane da se malo "pokrpaš" u kategoriji u kojoj si nešto slabiji, ali ovo je drugačija situacija i ne želim ostvariti rezultat oslanjajući se na pojačanja. Toliko smo puta bili najbolji u Hrvatskoj da nam jedan naslov više ili manje ne znači previše te idemo s našim dečkima.

Boje Istarskog borca danas će braniti Dani Klačar (do 66 kg), Paolo Krajcar i Edvard Radolović (do 73 kg), Juraj Teković (do 81 kg) te David Sokolović i Fran Radolović (do 90 kg i +90 kg).

- Riječ je o izrazito mladoj ekipi u kojoj najstariji borac ima 19 godina i bit će im ovo odlično iskustvo, a na njima je da ukazanu priliku iskoriste što je bolje moguće. Pred dečke nije postavljen nikakav rezultatski imperativ i jedino što tražim od njih je da pokažu karakter, daju sve od sebe i potuku se s protivnicima. Neka pokažu što mogu u ovakvoj atmosferi, osjete ugođaj i vide kako je to boriti se na ovoj razini i to ne isključivo za sebe, nego za klub, zaključio je Ilić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter