TREĆA HNL ZAPAD

Jadran na Velom Joži dočekuje Opatiju

| Autor: B. VIDULIN
(M. MIJOŠEK)

(M. MIJOŠEK)


Pobjedom protiv Zagorca Jadran se ponovo vratio na pobjedničke staze, ponovo je u gornjem djelu ljestvice i sada je pred njima još jedna domaća utakmica nakon koje mogu biti među šest prvoplasiranih. Za to će im trebati na terenu prikazati puno više od onog što se moglo vidjeti protiv Zagreba i Zagorca. Jasno je da motiva nema, da igrači znaju da će na kraju sezone, na kojem god mjestu završe, igrati kvalitetom slabiju ligu i to ih vjerojatno i nesvjesno sputava. Dokaz tome je odlično odrađena obaveza u kup utakmici u Pazinu jer to natjecanje ipak donosi neku draž, ima neki smisao i natjecateljski naboj.

- Tako nekako razmišljamo mi igrači, potvrdio je Sandro Užila. - Naravno da to ne znači da u prvenstvu igramo slabije s namjerom, ali u samu utakmicu ulaziš s, drugačijim nabojem. Ne znam kako da objasnim utakmice protiv Zagreb i Zagorca u Poreču, koje nisu bile na nekom nivou, i onu protiv Pazinke koja je bila odlična, a Pazinjani kvalitetom nisu slabiji od prvenstvenih protivnika. Dakle, vjerojatno smo ušli motiviranije u kup i želimo ga osvojiti.

No, prije nego li će saznat s kim će se sastati u polufinalu, moraju odraditi prvenstvenu obavezu.

- Dočekujemo Opatiju, koju smo na jesen na Kantridi doslovno "razmontirali" gdje je briljirao Maružin. Njega više nema, ali sam siguran da imamo još skrivenih aduta s kojima možemo do tri boda. Samo da ne uđemo u susret kao prethodne dvije utakmice i siguran sam u nastavak pozitivnog niza. Istina, težak teren u Pazinu nas je malo izmorio, više nego što smo možda očekivali, ali kako se igralo u utorak nadam se da se to neće primijetiti na nama danas.

Što se tiče igračkog kadra, za kojeg će trener Jumić reći da nema širine, danas će biti još "tanji".

- Oliver Sumić se ozlijedio u Pazinu i trenira odvojeno, Stefan Ilić odrađuje kaznu neigranja jedne utakmice, a Matko Videkić, koji je također izašao zbog ozljede, će sigurno nastupiti, najavio je Užila.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter