antonio pavlić o porazu na Kantridi i Kupu Hrvatske

Nedostaje nam "kuraja" da u završnici bolje reagiramo

| Autor: Boris Vidulin
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Može li se išta novo napisati za Jadran, a da to već nije napisano, da nije upotrebljena baš svaka riječ koja opisuje ono što im se događa u SuperSport Drugoj ligi. Naravno da subotnji susret na Kantridi protiv Krka nije bio iznimka ni po čemu. Kako protumačiti činjenicu da Krk nije uputio ni jedan udarac u okvir gola iz igre, a da je pobijedio, da je gostujući vratar Antonio Pavlić ostao neocijenjen, a da je Jadran izgubio.

Bez ocjene

- Što god kažem biti će samo ponavljanje već rečenog, ali su nam utakmice baš takve, jedna na drugu liče bez iznimke. Protiv Krka nam je bila jedna od boljih susreta ove sezone, ali što nam to znači kada smo opet morali protivniku dati ruku i čestitati na pobjedi, a oni nama na dobroj igri. Jednostavno nemamo samopouzdanja u napadu, u posljednjoj trećini terena, nedostaje nam malo "kuraja" kako bi u završnici bolje reagirali. Osobno smatram da je obrana dobra, onaj defenzivni dio momčadi je sasvim u redu, istina da primamo puno golova, ali to uglavnom bude kada dobijemo gol pa nestrpljivo krećemo u napad kako bi izjednačili što otvara prostor protivniku i tu se raspadnemo do kraja - pokušao je vratar Jadrana Antonio Pavlić objasniti što je to snašlo momčad u ovoj sezoni.

Rijetko se dogodi da je gostujući vratar neocijenjen, a da ipak domaća momčad pobjedi.

- Subota je bila primjer kako je moguće da protivnik ne puca u moj okvir niti jednom, osim tog nesretnog kaznenog udarca, i da pobjede. Njemu je prethodilo udarac iz kuta, nakon toga još jedan koji po meni nije ni bio, i onda se dogodilo igranje rukom pred golom u gužvi i to nije sporno, kazneni udarac je bio. Tako da nitko od novinara nije ni imao priliku vidjeti neke moje reakcije kojih nije ni bilo pa sam ostao bez ocjene. Na drugoj strani najprije je Saleh sam krenuo prema golu, ali je bio neprecizan, Radman je nakon kornera promašio loptu, Ivetiću je Vargić obranio udarce, a isto je ponovio nakon pokušaja Travaglie nogom i glavom. To je trenutno naša sudbina i trebali bi se što prije izvući iz toga.

Dovesti Dinamo

Iako je Jadranu prvenstvo primarno, mali odmak od toga, igranje kup utakmica, moglo bi dobro doći upravo da se prekine taj negativni niz.

- Sutra igramo protiv Oriolika u šesnaestini finala Kupa Hrvatske i Avjerujem da bi to mogla biti prekretnica. Oni jesu članovi četvrtog ranga, ali to nas ni u kojem slučaju ne smije zatvarati jer se radi o iskusnim nogometašima. Motiva ima napretek, osim što želimo pokazati da smo "živi" i da nismo zaboravili igrati nogomet, želimo krenuti u pozitivni niz. Pobjeda donosi dolazak Dinama u Poreč. Jasno je da bi to bila utakmica karijere za puno igrača jer nije mala stvar igrati službenu utakmicu protiv najtrofejnijeg kluba u Hrvatskoj. Započeli smo pripreme, sigurno je da želimo pobijediti, ali isto tako znamo da nas već u subotu čeka domaći prvenstveni susret protiv Grobničana gdje se možemo priključiti momčadima koji su iznad nas ili ostati "zakopani" na dnu u što ja ne želim vjerovati - najavio je Antonio Pavlić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter