RUKOMET

ISTARSKI DERBI SAMO ZA PRESTIŽ: Predstava za publiku sudionika Lige za prvaka

| Autor: Mijat GAVRAN
PRVI TOPNIK LIGE - Tomislav Severec (M. GAVRAN)

PRVI TOPNIK LIGE - Tomislav Severec (M. GAVRAN)


Veselim se današnjoj utakmici iz razloga što se protiv Porečana može igrati, jer i sami teže nadigravanju. Neka ovo bude predstava za publiku, najvjernije navijače obiju momčadi koji su to zaslužili zbog privrženosti i bodrenja za ovosezonskih nastupa, rekao je Tomislav Severec

Mada su zadnjih nekoliko sezona u samom vrhu hrvatskog rukometa, malo tko je mogao očekivati da će umaški rukometaši po završetku prvog dijela prvenstva biti sudionici Lige za prvaka. Zasigurno su mnogi, upućeniji u zbivanja hrvatskog rukometa, očekivali neke druge momčadi u doigravanju s europskim PPD Zagrebom i Nexeom umjesto Umažana koji su bili svojevrsno iznenađenje. S najmlađom igračkim kadrom, nakon brojnih odlazaka igrača prošlog ljeta, "plavo-žuti" su ostvarili nadasve vrijedno postignuće. I to dva kola prije, tako da će samu završnicu prvenstva, ali i Ligu za prvaka moći odigrati bez imalo opterećenja koje sa sobom nosi drugi dio doigravanja u Ligi za ostanak.

Razlozi za dolazak

I današnja utakmica između Umažana i Porečana kojoj pripada epitet derbija Premijer lige bit će poslastica za poklonike rukometa. Osim mogućeg prestiža, utakmica ne odlučuje baš o ničemu, jer su i jedni i drugi odlične igre oplodili željenim ostvarenjima, unatoč nedaćama s koje su se borili sezone koja je na izmaku. Za vjerovati je da će današnja ogled "plavo-žutih" i "crvenih" svima koji će doći u sportsku dvoranu Stella maris ponuditi sve što rukomet čini privlačnim. Ukazujemo na četiri vrijedna razloga zašto bi se uistinu trebali naći u 18 sati na tribinama popularne umaške "Kutije šibica".

Publika će na djelu moći vidjeti trenutačno najboljeg strijelca Premijer lige, topnika umaške momčadi Tomislava Severca sa 116 pogodaka iz 14 utakmica na kojima je nastupio. Prosjek od 8,29 golova po nastupu bio bi i veći da Severec nije izostao s triju utakmica. I u porečkom susretu jesenas već u prvom napadu zaradio je ozljedu ruke. Pokušao je igrati nakon ukazane liječničke pomoći, ali poslije dviju minuta i dva postignuta gola morao je sjesti na klupu i sa iste odgledati utakmicu. (M. GAVRAN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter