FNC 7: SPEKTAKL PRIJE SPEKTAKLA

POGLEDAJTE VELIKU FOTOGALERIJU / ŠAKE, KRV I ZNOJ: Borci pred publikom na Forumu odradili javno vaganje i suočavanje s protivnicima. Svih je impresionirao protivnik Ivana Vitasovića, GOROSTAS IZ BRAZILA!

| Autor: Ivica Cerovac


Sve je spremno za FNC 7, borilački spektakl koji će se sutra navečer, s početkom u 20 sati i pod organizacijskom palicom Fight Nation Championshipa, održati u pulskoj Areni. Svih 20 boraca koji će se popeti u kavez postavljen u središtu amfiteatra odradilo je službeno vaganje! Nakon jutarnjeg vaganja u hotelu Pula, moderni gladijatori večeras su se preselili na Forum gdje su se ispred Augustova hrama prvi put oči u oči sučelili sa svojim protivnicima.

(Snimio Dejan Štifanić)

Andiju Vrtačiću, koji će "napasti" pojas srednje kategorije, vaga je pokazala 83,7 kg, 200 grama manje od dopuštenog. Njegov protivnik Đani Barbir imao je točno 83,9 kg, a kako se na vaganju pojavio sat i pol nakon Vrtačića, ovom su se prilikom mimoišli. No, dovoljno su se puta njih dvojica susreli u posljednje vrijeme, kako bi najavili dugo očekivani obračun.

gg

- Istina, imali smo prošlog mjeseca sučeljavanje u Areni, a u četvrtak smo u Domu branitelja bili gosti Podcasta Inkubator, koji je protekao mirno. Nismo mi neki "trash talkeri" da protivniku govorimo u lice sve i svašta, već smo odradili sportsko odmjeravanje u kojem nije bilo previše priče, rekao je Andi Vrtačić.

(Snimio Dejan Štifanić)

Prije jutrošnjeg dolaska u dvoranu za vaganje posjet sauni odradio je i Daniel Bažant, FNC prvak perolake kategorije. Skinuo je tamo preostali kilogram viška i na vagi imao propisanih 65,8 kg, za razliku od svog protivnika Iurija Alcantare. Njemu je vaga pokazalo 200 grama više od dozvoljenog, nakon čega je Brazilac poskidao sve sa sebe uključujući i gaćice, uspješno odradio vaganje te krenuo svojim putem, ostavivši pozdravljanje s protivnikom za sučeljavanje na Forumu.

(Snimio Dejan Štifanić)

(Snimio Dejan Štifanić)

(Snimio Dejan Štifanić)

- Baš me zanimalo sučeljavanje, kakav je osjećaj kad staneš nasuprot jedne takve UFC face. Želio sam vidjeti kako će to izgledati kad budemo jedan pored drugoga, kako Alcantara izgleda iz neposredne blizine i koliki mu je raspon ruku, ali i kako ću ja izgledati naspram njega, priznao je Daniel Bažant, koji je odradio maksimalno sportsko sučeljavanje. Bažant nam je otkrio da će u kavezu imati desetak kilograma više nego na vaganju, a očekuje da će i njegov protivnik biti na sličnoj težini. Usto je rekao kako, za razliku od prijašnje noći, u ovoj pred borbu nije imao problema sa spavanjem.

Za razliku od svojih klupskih kolega, Ivan Vitasović, vlasnik teškaškog FNC pojasa, nije se morao mučiti sa skidanjem kilograma. Gornji limit za tešku kategoriju je 120,2 kg, a njemu je jučer vaga pokazala 106,8 kg.

- Plan je bio dogurati do 108 kg, ali u posljednje vrijeme sam se bolje osjećao kad sam manje jeo, a usto zadnje dane pred borbu tijelo jednostavno brže probavlja hranu i sve što se unese brzo se izbaci van. To me previše ne zamara jer se odlično osjećam, nisam mogao zamisliti bolje pripreme i kako god meč završio, znam da smo moj tim i ja napravili sve što je trebalo, naglasio je Ivan Vitasović.

(Snimio Dejan Štifanić)

(Snimio Dejan Štifanić)

Nasuprot Vitasovića sutra će stati Brazilac Geronimo Dos Santos, kojem je vaga pokazala 119,9 kg.

- Očekivao sam velikog čovjeka i takav je i došao, ništa manje i ništa više. Stvarno je velik, a u borbi će biti još veći jer sam čuo da je Dos Santos pred vaganje skinuo 13 kilograma te će biti jako zanimljivo vidjeti kako će izgledati kad vrati izgubljenu težinu. Imat će u kavezu oko 130 kg, ali to me previše ne brine i ja idem po pobjedu, nije dvojio Vitasović. 

Prema najavama, borbe će se odvijati pred prepunom Arenom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter