ZAGREB

Dinamova Zaklada Nema predaje donirala pet udruga

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Službena zaklada GNK Dinama podijelila je u petak na svečanosti na stadionu Maksimir donacije udrugama izabranim na natječaju Zaklade Nema predaje naziva "Jednake mogućnosti za sve". 

Zaklada Nema predaje u studenom je pokrenula prvi natječaj koji za cilj ima osigurati financijsku pomoć udrugama kojima je potrebna potpora, a čiji se programi,  aktivnosti i zamolbe odnose na konkretna područja u kojima zaklada pomaže.  Fond natječaja iznosi ukupno 200.000,00 kuna te je bio predviđen za dodjelu pet udruga.

Natječaj je bio otvoren od 16. do 31. studenoga, a donacije su dobili Vukovarski leptirići, Spinalne ozljede Zagreb, Svjetska organizacija Roma, Dom nade – udruga za podršku beskućnicima i ostalim socijalno ugroženim skupinama te Udruga roditelja djece i osoba s invaliditetom Mali princ.

Vukovarski leptirići je neprofitna, dobrovoljna i nevladina udruga djece s poteškoćama u razvoju, njihovih roditelja, članova obitelji, skrbnika i ostalih građana sa socijalno-humanitarnim ciljem. Svojim radom žele unaprijediti kvalitetu življenja djece s poteškoćama u razvoju i njihovih obitelji.

Spinalne ozljede Zagreb je samostalna, neprofitna, nevladina i humanitarna udruga osoba sa spinalnom ozljedom.

Svjetska organizacija Roma udruga je koja je osnovana s ciljem promicanja, razvitka i unaprijeđenja zajedništva među nacionalnim manjinama i drugim narodima i ljudima u borbi protiv diskriminacije, nasilja, rasizma, huliganizma, mržnje i siromaštva u društvu, a osobito na sportskim terenima.

Udruga roditelja djece i osoba s invaliditetom Mali princ osnovana je 2007. godine u Ivanić-Gradu. Udruga danas broji 168 članova, a korisnicima pruža besplatne usluge radne terapije, govorne i fizikalne terapije, pomoć u učenju za djecu, igraonice, edukacije, ravnopravno uključivanje u život i druge aktivnosti koje utječu na povećanje kvalitete njihova života. 

Dom nade – udruga za podršku beskućnicima i ostalim socijalno ugroženim skupinama neprofitna je organizacija sa sjedištem u Zagrebu. Jedan od ciljeva udruge je pružanje pomoći beskućnicima i ostalim skupinama u nepovoljnom položaju koji dolaze iz svih krajeva RH. Specifičnost Doma nade je u organizaciji usluge dnevnog/poludnevnog boravka za beskućnike, s obzirom da takva usluga u Zagrebu ne postoji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater