jk meto labin

Mlađa kadetkinja Nola Fornažar iz Kršana državna prvakinja u judu

| Autor: Branko Biočić
(Snimio Branko Biočić)

(Snimio Branko Biočić)


Na državnom prvenstvo u judu za mlađe uzraste održanog prošlog vikenda u Zagremu 12-godišnja Nola Fornažar, iz Kršana, učenica 7. razreda Osnovne škole Ivan Goran Kovačić u Čepiću, judašica Judo kluba Meto Labin, osvojila je naslov prvakinje Hrvatske u kategoriji mlađih kadetkinja do 40 kilograma u kategoriji U-16. Na prvenstvu Hrvatske sudjelovalo je 298 judaša i judašica iz 53 hrvatska kluba.

Fornažar je u prvoj borbi pobijedila dvostruku prvakinju Hrvatske Niku Car (JK Black Belt). U drugoj borbi Labinjanka je sjajna, oprezna, koristi situaciju i pobjeđuje ipponom protivnicu Paulu Čikvari iz Vinkovaca. U finalu se Nola Fornažar borila sa Sofijom Škec (JK Black Belt) koja je kroz cijelu borbu pružala pasivan otpor i branila se zbog čega je dobila tri kazne, a Fornažar naslov prvakinje.

(Snimio Branko Biočić)Nolina mama Iva pocastila je članove kluba (Snimio Branko Biočić)

Torta za Nolu

Nola Fornažar je natjecateljica uzrasta djevojčica U-14, u kojem je u svibnju osvojila brončanu medalju na prvenstvu Hrvatske, a ima i srebro s Europskog kupa do 15 godina koje je održano u Sloveniji. Fornažar se aktivno pripremala za ovo mlađe kadetsko prvenstvo te je uz treninge juda odrađivala i treninge snage. što je uveliko pomoglo da osvoji još jedno, i to najsjajnije, odličje koje je proslavljeno s ostalim članovima u klubu uz tortu koju su donijeli Nolini roditelji, mama Iva koja je i rezala i podijelila tortu te tata Mauricio.

- To za mene znači jako puno. Bila sam presretna kada sam vidjela koliko su sretni moji roditelji, brat i sestra koji su me pratili u Zagrebu i koliko to znači i njima. Judo treniram osam godina i do sada imam srebrnu medalju s Europskog prvenstva do 15 godina i broncu s državnog prvenstva za kadetkinje do 14 godina, a ovo je prvo zlato. Želim osvajati medalje kasnije i u seniorskoj konkurenciji, ući u reprezentaciju te nakon završetka natjecateljske karijere biti judo trener. Uzor mi je Barbara Matić, naša zlatna medalja s Olimpijskih igara ove godine - rekla nam je Nola Fornažar.

Na državnom prvenstvu vodio ju je trener Denis Aličajić, koji je o njoj govorio biranim riječima punim hvale.

- Nola je naša najbolja judašica u klubu, pored dečki Mariana Kristiana i Frana Baćca, koji su također nastupili na ovom prvenstvu. Nola je vrlo ambiciozna, vrijedna i perspektivna sportašica, koja ne propušta nijedan trening, a trenira svakoga dana. Svojim zalaganjem i odnosom zaslužila je ovu zlatnu medalju na državnoj razini. Nadam se da će u budućnosti ući u reprezentaciju Hrvatske. Ako ovako nastavi samo joj je nebo granica - rekao je Nolin trener Denis Aličajić.

(Snimio Branko Biočić)Trenerovi puleni - Kristiano Mariano, Denis Aličajić, Nola Fornažar i Fran Bačac (Snimio Branko Biočić)

Moglo bolje

U kategoriji mlađih kadeta do 73kg nastupila su 24 natjecatelja. Fran Baćac je u prvoj borbi ipponom pobijedio Antonija Lapačina iz Dubrovnika, a krajem druge borbe Baćac je izgubio od Marka Bračića. Nažalost, protivnik od kojeg je izgubio drugu borbu nije ga povukao u repasažnu borbu za treće mjesto. U kategoriji +81 kilogram Kristiano Mariano se sjajno borio, prvi dio borbe poveo je na wazari, protivnik je izjednačio te u produžetku borbe Mariano gubi na golden score.

- Moglo je i bolje sto posto, nisam zadovoljan ovim rezultatom jer sam se mogao bolje boriti. Zadovoljan sam radom u klubu pa će biti bolje u budućnosti - rekao nam je Mariano, koji je na klupsku feštu stigao na štakama.

Članovi Judo kluba Meto sada se pripremaju za veliki turnir, Međunarodni Kup Istre 2024. koji će se održati 2. studenog u labinskoj sportskoj dvorani.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter