dva prvenstva Hrvatske

Osam medalja istarskim judašima: Klačar mlađeseniorski prvak, Fornažar mlađekadetska

| Autor: Ivica Cerovac
(Foto HJS)

(Foto HJS)


Osam medalja osvojili su istarski predstavnici na dva prvenstva Hrvatske u judu, za dobne kategorije U-16 i U-23, održana u Zagrebu. Prvenstvo u starijem, mlađeseniorskom uzrastu, okupilo je 35 klubova sa 132 natjecatelja, 83 judaša i 49 judašica. Boje naše županije branila su tri kluba s osam svojih članova, od kojih je najdalje dogurao dvojac iz Istarskog borca kojeg su činili Dani Klačar i Paolo Krajcar.

Obojica su nastupila u kategoriji do 73 kg u kojoj je Klačar redom svladao Bornu Hadži-Veljkovića (Black Belt Zagreb), Davida Pavletića (Dugave Zagreb) i Nikolu Zorotovića (Kaštela), dok je Krajcar nanizao Tina Vilenicu (Lika Zagreb), Fredija Pavlovića (Profectus Samobor) i Petra Mijića (Solin). Dobili smo tako klupsko finale u kojem je slavio Klačar i okitio se zlatnim odličjem, dok je Krajcaru pripalo srebrno. U ovom uzrastu osvojene su i dvije brončane medalje koje su završile oko vrata Marka Bodula iz pulskog Pulafita (+100 kg) i Mite Manzin iz rovinjske Uchimate (do 57 kg).

Mlađekadetsko prvenstvo okupilo je 53 kluba s 298 natjecatelja, 196 judaša i 102 judašice. Istarsku županiju predstavljalo je šest klubova s 30 natjecatelja, među kojima je najuspješnija bila Nola Fornažar, članica labinskog Meta, koja je osvojila zlatnu medalju u kategoriji do 40 kg. Upisala je pritom tri pobjede, nad Nikom Car (Black Belt Zagreb), Paulom Čikvari (Vinkovci) i Sofijom Škec (Black Belt Zagreb).

Na korak do zlata stigla je i Dora Potočki, članica rovinjske Uchimate, koja je nanizala četiri pobjede nad Lucijom Bradarić (Lotus Zagreb), Klarom Fabijanić (Rijeka), Mateom Vidak (Samobor) i Lucijom Bakić (Kokica Velika Gorica), da bi je u finalu svladala Elin Bartaković (Zagreb). I u ovom uzrastu istarski judaši su osvojili dvije bronce, a one su završile oko vrata člana porečke Istre Matea Juresa (do 66 kg) i Puljanina Bojana Milkovića iz Istarskog borca (do 81 kg).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter