iduće godine

Maria Šarapova i braća Bryan ulaze u Tenisku kuću slavnih

| Autor: Hina
(Foto EPA)

(Foto EPA)


Peterostruka pobjednica na Grand Slam turnirima, ruska tenisačica Maria Šarapova i vlasnici brojnih rekorda u igri parova, američki blizanci Bob i Mike Bryan, 2025. će biti uvršteni u Međunarodnu tenisku kuću slavnih koja se nalazi u Newportu, u američkoj saveznoj državi Rhode Island.

Maria Šarapova je tijekom gotovo 20-godišnje karijere ušla u ekskluzivno društvo deset tenisačica kojima je uspjelo osvojiti pojedinačne naslove na sva četiri Grand Slam turnira, a pet puta se uspinjala i do vrha pojedinačne WTA ljestvice.

Braća Bryan su u konkurenciji muških parova osvojili rekordnih 16 Grand Slam naslova i najuspješniji su teniski dvojac u povijesti s ukupno 119 zajedničkih trofeja, a "broj 1" su zajedno držali 438 tjedana te 10 puta bili najbolji muški par na kraju godine.

Svečanost primanja u Međunarodnu tenisku kuću slavnih bit će održana u Newportu od 21. do 23. kolovoza sljedeće godine, uz poseban program i humanitarni turnir na kojem će sudjelovati legende koje su već ušle među teniske besmrtnike.

"Čast mi je poželjeti dobrodošlicu Mariji Šarapovoj te Bobu i Mikeu Bryanu kao članovima Međunarodne teniske kuće slavnih 2025.”, rekla je u priopćenju Kim Clijsters, predsjednica Međunarodne teniske kuće slavnih i njena članica od 2017.

"Uz svako od svojih povijesnih postignuća na terenu, članovi klase 2025. imali su tako dubok utjecaj na tenisku igru ??i nadahnuli su više generacija obožavatelja diljem svijeta. Radujemo se što ćemo slaviti s njima u Newportu sljedeće godine", poručila je Clijsters.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter