JUDO

Istarskom borcu dvije medalje na juniorskom PH: DANI KLAČAR ZLATNI, JAKOV BENČIĆ SREBRNI

| Autor: Ivica CEROVAC
Jakov Benčić i Dani Klačar

Jakov Benčić i Dani Klačar


Dvije medalje osvojili su članovi Istarskog borca na juniorskom prvenstvu Hrvatske u judu, održanom u Zagrebu.

Prvenstvo je okupilo 35 klubova sa 155 natjecatelja, 101 judašem i 54 judašice, a Istarski borac su predvodili Dani Klačar, koji se okitio zlatnim, i Jakov Benčić, kojem je pripalo srebrno odličje. Doseg je to s kojim je pulski klub osvojio četvrto mjesto u konkurenciji juniora, dok je u ukupnom plasmanu zauzeo osmu poziciju.

Klačar je nastupio u kategoriji do 60 kg i nakon što je u prvom kolu bio slobodan, uslijedile su tri ekspresne pobjede vrijedna naslova juniorskog prvaka Hrvatske. Frana Videka (Pinky) je na isteku prve minute ulovio u zahvat držanja na parteru, zadržao 20 sekundi i to je bio kraj borbe, Fabiana Matijacu (Marjan) je nakon minute i pol "bacio" za ippon, da bi u finalu Borni Lasiću (Pinky) poslije minute i pol ulovio polugu na ruci i natjerao ga na "tapkanje".

Benčić je u kategoriji do 100 kg bio na najboljem putu da "prepiše" Klačarov doseg, ali jedna ga je nesmotrenost koštala najsjajnijeg odličja. Filipa Mjertana (Mladost) svladao je ipponom nakon 49 sekundi, protiv Kristiana Konjevoda (Ura nage) zadržao se na tatamiju tek 37 sekundi više, a onda je u finalu protiv Lea Herića (Pinky) poveo wazarijem poslije 17 sekundi, krenuo da završi borbu i doslovno samog sebe "bacio" za ippon nakon 49 sekundi.

Mogao je Istarski borac "podebljati" svoju kolekciju medalja, ali trojica njegovih judaša poraženi su u borbama za broncu i na kraju su se morali zadovoljiti petim mjestima.

Od Paola Krajcara (do 66 kg) bolji je bio Leon Đapić (Ura nage), Marka Džina (do 81 kg) je nadjačao Oliver Makarović (Zagreb), dok je Fran Radolović (do 81 kg) morao čestitati na pobjedi Mati Šušiću (Student). David Sokolović (do 81 kg) je svoj nastup okončao na sedmom mjestu, dok je Nikola Milovanović (do 66 kg) ostao bez plasmana, isto kao i Petar Matić (do 81 kg), jedini predstavnik porečke Istre.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter