ODBOJKA

Puljanke se vratile iz naizgled izgubljene situacije

| Autor: Ivica Cerovac
(Snimio Duško Marušić Čiči)

(Snimio Duško Marušić Čiči)


Utakmica 4. kola Prve lige odbojkašica: Mladost II - Pula 2:3 (25:19, 25:23, 20:25, 18:25, 13:15). Dom odbojke Bojan Stranić. Gledatelja: 100. Suci: Hrvoje Gerić i Ana Visković.

MLADOST II: Perhat, Kitarović, Obhođaš, Ivković, Piškor, Medić, Rašić (L), Golemac, Perhat, Srhoj, Čižmar, Kčira (L), Šimović, Mohorović.

PULA: Smojver, Bassene, Kontošić, Šljivo, Rigo, Poropat, Flah (L), Škoro, Bugarin, Mravičić, Gaber (L).

Odbojkašice Pule stigle su u Zagrebu do treće uzastopne pobjede s kojom će »prespavati« na drugoj poziciji prvoligaške ljestvice. Više od mjesta kojeg trenutačno zauzimaju Puljankama zasigurno godi način na koji su stigle do nova dva boda, vrativši se iz naizgled izgubljene situacije jer je druga ekipa zagrebačke Mladosti prva dva seta riješila u svoju korist. No, onda je uslijedio preokret.

Početak susreta obilježilo je dosta pogrešaka s obje strane i veliki broj as servisa, čemu je poprilično kumovao i lošiji prijem. Upravo su servis i prijem usmjerili tijek prvog seta, jer kod rezultata 7:6 Puljanke su promašile svoj početni udarac i potom nisu uspjele »ukrotiti« nekoliko protivničkih, što su iskoristile »mladostašice« da se odvoje na šest poena prednosti i potom tu razliku sačuvaju do konačnih 25:19.

U drugom setu poeni su se osvajali u serijama i shodno s time, ekipe su se često izmjenjivale u vodstvu koje niti u jednom trenutku nije bilo veće od »plus tri«. Na pet poena zagrebačkih odbojkašica u nizu, igračice trenera Gorana Jovanovića odgovorile bi istom mjerom i kako se set približavao kraju činilo se kako su gošće bliže njegovu osvajanju (18:20), ali uslijedilo je nekoliko pogrešaka i neizvjesna završnica je pretegnula na domaću stranu (25:23).

Nastavile su »mladostašice« u tom ritmu i početkom treće dionice, povele sa 6:3 i držale prednost do 11:9, a onda su Puljanke osvojile sedam poena u nizu i izgradile razliku koju su održavale do konačnih 20:25. Umjesto da nastave tako, početkom četvrtog seta dopustile su svojim protivnicama da od 5:4 »pobjegnu« na 10:4, ali brzo su se trgnule i prešle u vodstvo (12:13). Imale su potom i tri poena razlike, Zagrepčanke su uspjele poravnati na 18:18, no trener Jovanović je reagirao minutom odmora i kad se susret nastavio, njegove su igračice nanizale sedam uzastopnih poena te stigle do poravnanja.

Ušlo se tako u rulet petog seta u kojem se činilo kako su »mladostašice« stekle presudnu prednost kad su se od 6:6 odvojile na 10:6. No, mlade Puljanke još su jednom pokazale grintu te s pet poena u nizu povele (11:12). Uslijedila su dva poena za domaću ekipu, no naredna tri, a s njima i pobjeda u ovom neizvjesnom susretu, otišli su na pulsku stranu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter