20. izdanje

Održana Memorijalna regata krstaša kapetana Marka Marinovića. Evo kako je prošlo

| Autor: Glas Istre
(Foto: JK Delfin)

(Foto: JK Delfin)


U vikendu za nama održana je 20. Memorijalna regata krstaša kapetana Marka Marinovića u miljeu jedriličara sportaša, rekreativaca i prijatelja, djece i odraslih.

Marinović je regata krstaša sa posebnom dušom etablirana u jedriličarskim krugovima, a potvrdilo se i to i u 20. izdanju ove godine. 120 jedriličara okupilo se u ACI Pomeru uz buru 20tak čv., malo kiše, a puno sportskog takmičarskog duha te vibru dobrote i veselja. U petak su brodovi stizali u ACI marinu Pomer gdje su imali besplatne vezove zahvaljujući ACI d.d., u subotu točno u 12h startala je  regata iz ACI Pomer, vozila se tradicionalna ruta prema okretnoj bovi koja je bila postavljena nedaleko otoka Fenera, dalje prema Albanežu koji se ostavljao desno i natrag istom rutom u ACI Pomer. 

(Foto: JK Delfin)(Foto: JK Delfin)

- Regatavanjem na ruti od 15tak nm izmjenjivali su se u vodstvu JONATHAN III/ B. First 40,7 performance cruiser iz Trogira sa BRAVISSIMA, lokalnim racerom. Brod JONATHAN III vozila su djeca pok. kap. Marinovića, Ana i Nikola Marinović. Prema vremenu ulaska u cilj pobjedu za 2 min.i 7 sekundi prednosti, uslijed pada vjetra pred sam cilj, odnio je racer Bravissima pod kormilom Matia Stojko iz Pule. Zanimljivost jedrenja je  i u tome što ne možeš utjecati na vremenske prilike i borba traje do ulaska u cilj. Lakšim racerima u dvoboju sa težim performance cruiserima definitivno pogoduje pad vjetra. Lakše se kreću, agilniji su i time brži po slabijem vjetru. Prema ORC međunarodnom premjeru najbrži je bio lokalni racer SHU pod kormilom Omar Skomeršić. U Cruising Grupi najbrži ukupno je Moon Sailor /Hanse 458  koji je vozio Robert Radola iz Pule. U dvojcima najbrži je bio SCORPIO, Evolution 10, braća Jedretić sa Cresa.

Snaga vjetra, uigranost posade, fokus, čitanje refula i valova te performanse broda odigralo je svoje. Regatni uvjeti i takmičarski duh na regatnom polju za pamćenje.

(Foto: JK Delfin)(Foto: JK Delfin)

Čestitamo svima na sudjelovanju koji su u subotu guštali s nama u regatavanju. Hvala podržavateljima, svima koji su na bilo koji način doprinijeli, a posebno i našim članovima koji su se na volonterskoj bazi angažirali, kuhali brudet, postavili regatno polje, fotkali i doprinijeli uspješnoj organizaciji 20. Memorijala kap. Marka Marinovića. Ponosna sam na fantastičan team u organizaciji 20. Memorijala kap. Marka Marionovića: Oleg Tognon, Ivan Babić, Davor Škorić, Boris Radolović - Šepo i Bernard Čupić. Nakon regate uslijedilo je after regata program proglašenja u restoranu THE ONE.  Odličan brudet sa lignjama, morskom divijači i školjkama ribara, i jedriličara Davora Škorića, kolači, torte i piće Valfresca. Veselica uz hitove Olivera do kasnih sati. Hvala medijima na praćenju.  Hvala svima koji su svojim dolaskom i uključivanjem na bilo koji način učinili 20. Memorijal nezaboravan, izjavila je predsjednica JK Delfin Pula Sanja Vale Čupić.   

Ukupni rezultati i više informacija o Memorijalu kap. Marka Marinovića: https://www.jkdelfin.hr/memorijal-marinovic/

U programu JK Delfin slijedi  20. Arena kup - 16.11.2024. koji se također boduje u istarsku ligu krstaša u 2024 kao i Marinović. U 2023 godini ARENA KUP je okupio 70tak plovila te je nakon Full Moon i uz bok BRIONI regati bio 3. najmasovnija regata krstaša po pravilima HJS na sjevernom Jadranu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter