atp ŠANGAJ

Mektić preko Dodiga do četvrtfinala parova

| Autor: Hina
(Reuters)

(Reuters)


Hrvatski teniski reprezentativac Nikola Mektić i Nizozemac Wesley Koolhof plasirali su se u četvrtfinale parova na ATP Mastersu 1000 turniru u Šangaju pobijedivši u 2. kolu Ivana Dodiga i Indijca Rohana Bopannu sa 7-6 (5), 2-6, 14-12 spasivši pritom dvije meč-lopte u odlučujućem 'tie-breaku'. 

Mektić i Koohof su u prvom setu kod vodstva njihovih suparnika 5-4 spasili dvije set-lopte na servisu te u 'tie-breaku' došli do početne prednosti. Dodig i Bopanna su vrlo dobru igru okrunili s dva 'breaka' u drugom setu (6-2), čime su odluku o pobjedniku ostavili za produženi 'tie-break'.

U njemu je hrvatsko-indijski par poveo 3-0, ali je hrvatsko-nizozemski par odgovorio s tri osvojena poena. Mektić i Koolhof su prvi došli do meč-lopte (9-8), potom su je imali Dodig i Bopanna (10-9), a onda opet njihovi suparnici (11-10). Hrvatsko-indijski par je na korak do pobjede bio i kod 12-11, ali su Mektić i Koolhof nanizali tri poena te treću meč-loptu pretvorili u pobjedu za plasman u četvrtfinale.

Za mjesto u polufinalu borit će se protiv pobjednika dvoboja između Amerikanaca Nathaniela Lammonsa i Jacksona Withrowa te Belgijaca Sandera Gillea i Jorana Vliegena, koji su u prvom kolu bili bolji od Mate Pavića i Marcela Arevala.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter