prva liga odbojkašica

Splićanke svladane u Pattinaggiju, Puljanke mogle i bez izgubljenog seta

| Autor: Ivica Cerovac
Najučinkovitija - Lara Škoro (Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

Najučinkovitija - Lara Škoro (Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)


PULA : SPLIT      3 : 1

Utakmica 2. kola Prve lige odbojkašica: Pula - Split 3:1 (25:14, 25:19, 17:25, 25:11). Dvorana SC Mirna. Gledatelja: 100. Suci: Filip Mikuličić (Rijeka) i Miroslav Andrijanić (Novigrad).

PULA: Smojver 12, Bassene 16, Kontošić 1, Šljivo 3, Rigo 10, Poropat, Kaurić, Flah (L), Škoro 22, Rojnić, Mravičić 6, Marinčić, Sokolović, Herceg (L).

SPLIT: Rašić 6, Šego 3, Zubanović (L), Kelić, Draganić Strgačić, Nožina 4, Lulić 8, Vrekalo 1, Matijašević 16, Ivelić, Ćavar (L), Banovac 2.

Napad poeni: Pula 45 (Škoro 16), Split 28 (Matijašević 14). Blok poeni: Pula 6, Split 4. Servis poeni: Pula 19 (Škoro 6), Split 8.

U srazu dvije ekipe koje su prvoligašku sezonu otvorile porazima, odbojkašice Pule su u Pattinaggiju svladale Split. Mogle su Puljanke proći i bez izgubljenog seta, ali činjenica da im gošće u početku susreta nisu pružale otpor dovela je do opuštanja u njihovim redovima, zbog kojeg su morale raditi "prekovremeno".

Prvi set pretvorio se u jednosmjernu ulicu od samog početka. Izgledalo je kao da su gošće prijem izgubile negdje na putu po Jadranskoj magistrali te niti brza minuta odmora koju je pozvala njihova klupa, a niti još brža promjena libera, nisu usporili domaće odbojkašice koje su povele 7:0 i potom odjurile do 25:14.

Daleko od toga da je igra Puljanki mogla ostaviti bez daha, jer su osam poena "poklonile" gošćama tehničkim pogreškama, no isto toliko imale su direktnih poena iz servisa, pa kad se na to pridodala puno raznovrsnija i probitačnija igra u napadu, kao sukus svega stiglo je konačnih "plus 11".

Početkom drugog seta Splićanke su dostigle radnu temperaturu, dok su Puljanke nastavile "kašljucati" na prijemu i servisu, što se očitovalo i na rezultatu. Povele su gošće 1:4, imale potom i 4:8, a onda je domaća ekipa polako počela hvatati konce svoje igre.

Bassene i Škoro snažnim su smečevima inicirale seriju od osam uzastopnih poena za 14:9, no umjesto da nastave u tom ritmu, igračice Gorana Jovanovića pomislile su kako je i drugi set riješen te "natjerale" svog trenera da pozove minutu odmora, nakon što su gošće stigle do poravnanja (15:15). Otišle su potom Puljanke na "plus četiri" (20:16), pa pokušale s dva promašena servisa vratiti svoje protivnice u život, no one ponuđenu priliku nisu znale iskoristiti i drugi set je s četiri poena u nizu okončan s 25:19.

I u treći su set Puljanke ušle uspavano, ali ovaj put to nije prošlo nekažnjeno. Splićanke su osvojile prvih pet poena i potom stečenu prednost mirno održavale do konačnih 17:25. Povele su zatim gošće i u četvrtom setu (0:2), na što je uslijedilo šest poena domaćih odbojkašica i pokrenula se "lavina" koja se zaustavila na 25:11.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter