na premijeri gradski derbi

Ovog vikenda kreće nova sezona Prve lige odbojkašica

| Autor: Ivica Cerovac
Odbojkašice Velog Vrha

Odbojkašice Velog Vrha


Ovoga vikenda kreće natjecanje u Prvoj ligi odbojkašica u kojoj će najveći istarski grad imati dva predstavnika, Veli Vrh koji je prošle sezone zauzeo drugu poziciju i Pulu koja je bila peta. Bolji početak od gradskog derbija u prvom kolu nije se mogao zamisliti, a on će se igrati na Velom Vrhu u nedjelju, s početkom u 18 sati.

- U odnosu na prošlu sezonu otišle su nam Mia Radešić i Ana Honović, nakon rođenja djeteta vratila se Marina Ćorić, stigle su nam Lena Mrkić iz Pule i Sara Vranjanin iz Poreča, a u sklopu suradnje s drugim istarskim klubovima na dvojnu registraciju su nam se priključile Lana Drviš i Demi Stanić iz Žala te Majda Delimehić iz Vodnjana - nabrojala je promjene u redovima svoje ekipe Tatjana Tonković, trenerica Velog Vrha.

- Krenule smo s pripremama 19. kolovoza i sviđa mi se kako ekipa izgleda, a još mi se više sviđa činjenica da nas brojčano ima puno više, nego prije godinu dana u ovo vrijeme. Pokrivene smo dobro na svim pozicijama, imamo široku klupu, kvalitetne zamjene i na papiru stvarno izgledamo dobro, ali trebamo to prenijeti na teren.

Odbojkašice Velog VrhaOdbojkašice Pule

Četiri top mame

Po svojoj kvaliteti, iskustvu i širini igračkog kadra Velovršanke sigurno spadaju u najuži krug kandidata za najviši plasman, ali njihova trenerica se ne želi upustiti u nikakve prognoze.

- Sezona će biti nepredvidiva, dosta nam stvari još trebaju sjesti na svoje mjesto i ne želim se unaprijed previše zanositi. Ipak imam četiri mame u ekipi, što se, kad ih se pogleda, ne bi reklo jer s fizičke strane sve izgledaju top. No, idemo mi utakmicu po utakmicu, pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti - istaknula je Tonković.

- Liga će definitivno biti jača nego lani, jer su iz Superlige ispali Rijeka, Enna Vukovar i Split te je za očekivati da će se svi oni željeti odmah vratiti u najjači rang, dok nema više Velike Gorice, Zagreba i Zadra, protiv kojih su se unaprijed upisivali bodovi. Klubovi koji su ostali su se dodatno pojačali, a dodatni problem predstavlja činjenica što se na kraju sezone krati Prva liga. Sigurno ćemo svima biti trn u oku, no to nam ne predstavlja nikakav pritisak, isto kao ni nedjeljni gradski derbi. Bit će to utakmica kao bilo koja druga.

Slično na nedjeljni ogled gledaju i u redovima gradskog rivala.

- Bit će to odlična prilika da odigramo dobru utakmicu bez ikakvog rezultatskog imperativa i trebamo je shvatiti kao uigravanje za puno važnije stvari koje nam slijede. Suludo bi bilo od mene da se drugačije postavim, jer prosjek godina moje ekipe odgovara prosjeku odbojkaškog staža protivničke ekipe.

Po imenima, znanju i iskustvu, Veli Vrh je ekipa bez premca u Prvoj ligi, daleko ispred svih u ovom trenutku - decidiran je Goran Jovanović, trener Pule. - Shodno s time, daleko je to od derbija, što ne znači da nećemo biti "nabrijani" i željeti pobijediti. Jedva čekamo nedjeljnu utakmicu, na kojoj želimo pokazati kako ćemo u ovoj sezoni biti tvrd orah za sve protivnike.

Slabije nego lani

I u Puli je tijekom ljeta bila odlazaka i dolazaka.

- Tina Županić je upisala fakultet u Zagrebu i igrat će Superligu za karlovački Kelteks, no ostaje na dvojnoj registraciji te će za nas nastupiti na juniorskom PH. Njen odlazak nam je veliki udarac, isto kao i teška ozljeda koljena koju je proljetos na srednjoškolskom prvenstvu zadobila Eli Županić.

Liječnička mišljenja su kod nje bila oprečna, neki su rekli da je neizbježna hitna operacija, drugi se nisu složili, a njeni roditelji su odlučili pričekati te koljeno pokušali zaliječiti konzervativnom metodom. Ona odlazi na vježbe, provodi rehabilitaciju te početkom listopada odlazi na magnetnu koja će pokazati kakvo je stanje - otkrio nam je Jovanović.

- Nova imena u našim redovima su Josipa Rigo iz Pazina, Anja Kaurić i Katja Maričić iz Siska te Lorena Smojver iz Dinama, koja je na dvojnoj registraciji i dolazit će samo na utakmice. Na žalost, cure iz Siska još nisam vidio, jer su one upisale fakultet u Puli i dolaze tek kad počnu predavanja.

Shodno s time, nisam ih imao na raspolaganju tijekom priprema, ali bez obzira na to, zadovoljan sam kako smo ih odradili. Ukupno gledano malo smo slabiji nego lani i novim će curama trebati vremena da pohvataju konce, ali bez obzira što će ova sezona za nas biti jako izazovna, vjerujem u naš red, rad i disciplinu te se nadam poziciji u sredini ljestvice.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter