član uae team emirates

Amerikanac McNulty osvojio CRO Race

| Autor: Hina
(Foto CRO Race)

(Foto CRO Race)


Amerikanac Brandon McNulty, član momčadi UAE Team Emirates, pobjednik je devetog izdanja biciklističke utrke CRO Race. 

Nakon šest zanimljivih etapa McNulty je ostvario osam sekundi bolje vrijeme od drugog Danca Tobiasa Lunda Andresena (dsm-firmenich-PostNL), dok je treće mjesto u ukupnom redoslijedu zauzeo Britanac Fred Wright (Bahrain Victorious) sa 27 sekundi slabijim vremenom od McNultyja. 

Pobjednik posljednje, šeste etape vožene od Svete Nedelje do Zagreba u dužini od 157.5 kilometara je izraelski prvak Oded Kogut (Israel-Premier Tech) ispred dvojice Norvežana iz sastava Uno-X Mobility, drugoplasiranog Alexandera Kristoffa i trećeg Torda Gudmestada. Time su Kogut i Kristoff zamijenili mjesta u odnosu na cilj pete etape dan ranije u Karlovcu kada je slavio Norvežanin.

Borba za ukupnu pobjedu vodila se do posljednjih metara jer je McNultyjeva prednost ispred Andresena nakon posljednjeg prolaznog cilja pala na manje od 10 sekundi koliko osaja pobjednik etape. No, nakon što je bio najbolji na dva prolazna cilja tijekom etape, Andresen ipak nije imao snage konkurirati za etapno slavlje. Za utjehu ostale su mu ipak pobjede u druge dvije konkurencije, onoj za plavu majicu namijenjenu najboljem sprinteru te onoj za bijelu majicu namijenjenu najboljem mladom vozaču. Zelenu majicu namijenjenu najboljem penjaču osvojio je Nizozemac Axel van der Tuuk (Metec-Solarwatt p/b Mantel). U poretku za najbolju momčad slavio je nizozemski sastav dsm-firmenich-PostNL. 

Kako je prvi prolazni cilj u Svetoj Nedelji bio samo tri kilometra nakon starta, situaciju je iskoristio Andresen za osvajanje nove tri bonifikacijske sekunde. U tome ga je pokušao spriječiti McNultyjev momčadski kolega, Kolumbijac Juan Sebastian Molano (UAE Emirates), ali on je samo uspio zauzeti drugo mjesto i osvojiti dvije sekunde bonusa, dok je treće mjesto i posljednju bonifikacijsku sekundu osvojio Kanađanin Pier-Andre Cote (Israel-Premier Tech).

Ubrzo nakon prvog prolaznog cilja iz pelotona se izdvojila skupina od pet vozača, Poljaci Konrad Czabok (Mazowsze Serce Polski) i Kaczper Maciejuk (Santic-Wibertech), Britanac Charles Paige (TDT-Unibet), Slovak Matthias Schwarzbacher (ATT Investments) i Nizozemac Casper van der Woude (Metec-Solarwatt p/b Mantel). Prednost te petorke je dostigla maksimalnih dvije i pol minute, a peloton predvođen momčadi dsm-firmenich-postNL držao ih je na dohvatljivoj razlici. Na drugom prolaznom cilju u Dugom Selu bonifikacijske sekunde osvojili su bjegunci, prvi je bio Maciejuk ispred Paigea i Schwarzbachera, a istih je pet vozača prvo stiglo i na jedini brdski cilj u etapi u Svetom Ivanu Zelini gdje je prvi bio Van der Woude, drugi Maciejuk, a treći Schwarzbacher. 

Posljednji bjegunci uhvaćeni su 18 kilometara prije cilja, pa su bonifikacijske sekunde na posljednjem prolaznom cilju, u samoj ciljnoj ravnini 10 kilometara prije cilja, osvojili Tobias Lund Andresen (dsm-firmenich-PostNL), Oier-Andre Cote (Israel-Premier Tech) i Britanac Fred Wright (Bahrain Victorious). Andresen se s te tri bonifikacijske sekunde približio McNultyju na samo osam sekundi zaostatka te je pitanje ukupnog pobjednika ostalo otvoreno do samog kraja.

Od četvorice hrvatskih vozača, najbolji plasman u ukupnom redoslijedu ostvario je Fran Miholjević (Bahrain Victorious) na 24. mjestu sa 1:55 minuta zaostatka za pobjednikom. Nicolas Gojković (Adria Mobil) je 81. sa 42:43 minute zaostatka, dok je dvojac iz Ljubljana Gusto Santica, Viktor Potočki i Ian Peran završio na 107. i 110. mjestu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter