u nedjelju

Formula driver na Učki očekuje ukupno 130 vozača i vozačica

| Autor: Miroslav Krpan
(Foto Mirosav Krpan)

(Foto Mirosav Krpan)


Četvrto od pet zacrtanih natjecanja Formule driver umjesto u središnjoj Istri, održat će se na dionici uspona na Učku s kvarnerske strane. U nedjelju domaćin i organizator "1. Autobox FD Učka 2024." je Auto moto klub No limits iz Bravari pored Pazina, a okupit će oko 130 sudionika iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Austrije, među kojima je 59 vozačica i vozača iz 25 klubova na listi za bodove HAKS Kupa formule driver.

Vozi se na dionici Veprinac-Vela Učka, duljine 3.600 metara s devet šikana usporenja. Poslije tri natjecanja, u Buzetu, na Platku i Kleku, ukupno vodeći je Zagrepčanin Hrvoje Belinić (AK Pula-Rovinj) koji ima četiri boda više od branitelja naslova Talijana Franca Giacomazzija.

Treće mjesto s deset bodova manje drže Austrijanac Dragan Gajić i Marin Leš (AK Pula-Rovinj), pa su oni uz petoplasiranog Karla Pelicara (AKOK Skok racing 1993), favoriti za postolje i Top 5 vožnju. S tri pobjede branitelji naslova, članovi AK Pula-Rovinj su odmakli konkurentima, istarskim klubovima koji se bore za drugo i treće mjesto, pulski AMK No Traction, AK Buzet Autosport i AKOK Skok racing 1993 iz Gambetića.

U konkurenciji "Fog Motorsport Ladies Cupa" vodeća je Talijanka Romina Bressan (AK Buzet Motorsport), s osam bodova više od Line Cukrov (AKOK Skok racing 1993) i Slovenke Sanje Paradiž. Četvorica vozača su u svojim klasama ostvarili sve tri pobjede: klasa Serija do 1.400 ccm Ivan Višković (Rover 114 Gti, AMK No Traction Pula), Sport do 2.000 ccm Dragan Gajić (Opel Corsa), Sport preko 2.000 ccm Hrvoje Belinić (Renault Clio Cup, AK Pula-Rovinj) i klasa Renault Sport Duško Banjeglav (Renault Clio Cup, AKK Sveta Nedelja). Prva od dvije bodovne vožnje starta u nedjelju u 11.15 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter