tradicionalno

Otvorene prijave za sedmo izdanje Novigrad Cittanova RUN utrke

| Autor: Glas Istre
(Foto Aminess)

(Foto Aminess)


Otvorene su prijave za najnovije izdanje Novigrad Cittanova RUN utrke, koja će se ove godine održati u nedjelju, 1. prosinca. Sedmo izdanje ove novigradske utrke ponovno će okupiti ljubitelje sporta, rekreacije i dobre zabave na polumaratonu (21 km), utrci na 10 kilometara i utrci na 5 kilometara.

Paralelno se organizira i posebna dječja FUN RUN utrka na 200 metara za djecu od 6 do 8 godina i ona od 500 metara za djecu od 8 do 10 godina. Prijave za utrke otvorene su na web stranici GoAdria do nedjelje 17. studenog, a kotizacije je moguće uplatiti online ili na dan utrke.

Najmlađi startaju prvi, u 10.30 i trče ispred hotela Aminess Maestral. Ubrzo nakon njih, startaju odrasli, čije utrke kreću u 11 sati. Polumaratonci startaju zajedno s natjecateljima utrke na 5 km i 10 km, a zatim se odvajaju i nastavljaju utrku rutom kroz novigradsku šetnicu, rivu, starogradsku jezgru, naselje Mareda i Aminess Maravea Camping Resort sve do naselja Dajla i natrag. 

Sve sudionike očekuju startni paketi, koji uključuju poklon, startni broj, finišersku medalju, dežurstvo medicinske službe, piće na okrepnim postajama, ručak i piće nakon utrke. Najbolje plasirane u kategoriji polumaratona i utrke na 10 kilometara očekuju primamljive nagrade - prvoplasirani osvajaju dva noćenja u Aminess objektu 3* ili 4* za dvije osobe s uslugom polupansiona, drugoplasirani ulaz u SPA zonu wellness centra hotela Aminess Maestral, a trećeplasirani Aminess poklon paket. Prvoplasirani u utrci na 5 kilometara osvajaju ručak za dvije osobe u restoranu Ventola u hotelu Aminess Maestral, dok su nagrade za ostala mjesta iste.

Na dan utrke vrijedit će posebna regulacija prometa, a ispred prve skupine natjecatelja bit će osigurana biciklistička pratnja. Na utrci se primjenjuju pravila Hrvatskog atletskog saveza usklađena s pravilima IAAF-a.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter