ISTRA 1961

Pulski prvoligaš u petak dočekuje Osijek, jedinog člana "velike četvorke" s kojim je pozitivan skor na "Drosini"

| Autor: Goran Rojnić
Čeka se njegov ovosezonski prvijenac - Matej Vuk (Snimio Hrvoje Jelavić/Pixsell)

Čeka se njegov ovosezonski prvijenac - Matej Vuk (Snimio Hrvoje Jelavić/Pixsell)


Nakon gostovanja u Varaždinu i Šibeniku, nogometaši Istre 1961 će trilogiju utakmica odigranih u petak za dva dana zaključiti domaćim ogledom s Osijekom. S njim će se spustiti zastor na prvu četvrtinu prvenstva, a već druga reprezentativna pauza koja će potom uslijediti, bit će idealna prilika za analizu odrađenog i ocjenu ostvarenog u prvom kvartalu. Hoće li ona na "Drosini" biti pozitivna umnogome će odlučiti ishod sraza s Osječanima, koji "zeleno-žuti" dočekuju na osmoj poziciji prvenstvene ljestvice.

Pobjeda bi im, uz uvjerljiv trijumf Hajduka nad Šibenikom, mogla donijeti i uzlet do petog mjesta, remi u najboljem slučaju pomak prema gore za jednu stepenicu, isto kao što bi ih poraz mogao spustiti za najviše jednu poziciju, jer je aktualni "fenjeraš" Slaven Belupo u ovom trenutku "kratak" za četiri boda, a usto u devetom kolu dočekuje vodeću Rijeku koja je u dosadašnjih 720 minuta igre, plus sudačka nadoknada vremena, samo jednom kapitulirala.

Osijek je jedan od pet hrvatskih klubova s kojima se Istra 1961 više od 60 puta "potukla" u borbi za prvoligaške bodove. Uz Dinamo, Hajduk i Rijeku, u tom se društvu još nalazi i Slaven Belupo, koji s nabrojanim klubovima ipak ne spada u isti rang po kvaliteti.

S članovima hrvatske "velike četvorke" dosadašnji učinak Puljana puno je slabiji, a da im u tom društvo najbolje "leže" Osječani, potvrđuje i činjenica kako jedino protiv njih imaju pozitivan omjer na domaćem terenu. U Puli su dosad ove dvije momčadi odmjerile snagu 31 put i pritom su "zeleno-žuti" upisali deset pobjeda i devet poraza, uz 12 susreta koji su okončani podjelom bodova.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter