Kadetski četverac uveličao rođendan

Veslačima i veslačicama pulske Istre četiri medalje u finalu Hrvatskog kupa

| Autor: Roberto Car
(Foto VK Istra)

(Foto VK Istra)


 Veslačice i veslači pulske Istre nastupili su s 24 natjecatelja na finalu Hrvatskog veslačkog kupa u Posedarju osvojiviši ukupno 12. mjesto u konkurenciji 20 klubova. Naime, u finalu je nastupilo pet klubova iz Veslačkog kupa VSZ Dalmacije i 15 klubova iz Veslačkog kupa Miljenko Finderle. Pulski veslači i veslačice su u Posedarju osvojili četiri medalje, zlatnu, dvije srebrne i brončanu medalju.

Zlatne medalje je osvojila posada četverca na pariće kadeta A, u sastavu Etien Toffetti, Mario Komparić, Luka Buić i Argeo Percan. Srebrne medalje su osvojili Adrian Mačina i Fabio Peruško u dvojcu bez kormilara za seniore te Jana Banovac i Lisa Stanković u dvojcu na pariće kadetkinja A, dok su brončane medalje osvojili Filip Batel, Jerko Petković, Andrija Botica i Rafael Terlević u četvercu bez juniora A, iako su njih četvorica juniori B.

- Nisam nezadovoljan nastupom u Posedarju, iako smo nastupili dosta oslabljeni jer su nam neki veslači izostali zbog školskih obaveza, a neki zbog bolesti. Sad se okrećemo pripremama za seniorsko prvenstvo Hrvatske koje će se održati 5. i 6. listopada, a uz to nas do kraja ovog dijela sezone očekuju još nastupi na tradicionalnom šesteromeču te beach sprintu na Pagu - rekao je glavni trener pulske Istre Elvis Orbanić.

Ukupni poredak klubova u Kupu Hrvatske: 1. Iktus 67,5, 2. Jadran Zadar 45, 3. Mornar Split 39, 12. Istra 12.

Dobar nastup pulskih veslačica i veslača na kraju tjedna koji je obilovao značajnim događajima za klub. Troje pulskih reprezentativaca vratilo se s Balkanijade u Turskoj s tri medalje. Filip Batel osvojio je zlato u četvercu bez i srebro u osmercu, Jerko Petković srebro u osmercu (nastup u četvercu bez preskočio zbog bolesti), a Laura Lalić je s Donatom Elez iz Iktusa bila četvrta u dvojcu na pariće. Potom je u četvrtak proslavljen 138. rođendan pulskog kluba.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter