Član Istarskog borca

Robert Klačar brončani na Europskom kupu u Podgorici

| Autor: Ivica Cerovac
(Foto HJS)

(Foto HJS)


Judaš Istarskog borca Robert Klačar nastavio je nizati odlične rezultate te je nakon osvojenog brončanog odličja na Grand Prixu u Zagrebu prije deset dana, do medalje istog sjaja stigao na Europskom kupu u Podgorici proteklog vikenda.

U glavnom gradu susjedne Crne Gore okupilo se 248 natjecatelja pristiglih iz 29 zemalja s tri kontinenta, a stariji brat Klačar, član pulskog Judo kluba Istarski borac, nastupio je u kategoriji do 73 kilograma koja je okupila 32 judaša.

Neopreznost

Pulski judaš je u prvoj borbi svladao crnogorskog predstavnika Jahju Nurkovića bacanjem u produžetku, nakon što je regularni dio borbe okončan neodlučnim rezultatom. Pulski 24-godišnji judaš je potom u drugom izlasku na tatami u Podgorici upisao poraz od američkog judaša Jacka Yonezuke. Dobro je Klačar kontrolirao borbu protiv američkog reprezentativca, koji spada u svjetsku judašku elitu, ali jedna neopreznost u parteru koštala ga je poraza koji ga je »gurnuo« u repasaž, kroz koji se sa četiri pobjede probio do bronce.

Unatoč porazu nije Klačar klonuo duhom već je najprije u repasažu preokretom svladao Šveđanina Emila Henrikssona. Potom je stigao do još jedne pobjede u produžetku nad Sosom Hačatrjanom, Armencem koji nastupa za srpsku judo reprezentaciju, nakon čega je na otvaranju borbe s još jednim Crnogorcem, Matijom Rakočevićem, ostvario prednost i bez puno rizika sačuvao je do isteka regularne četiri minute.

Četvrta medalja

Stigao je član Istarskog borca tako do borbe za brončanu medalju, u kojoj mu je protivnik bio Talijan Lorenzo Iovine, koji je već u prvoj minuti diskvalificiran zbog nedozvoljenog poteza i tako je Klačar stigao do svoje četvrte medalje na Europskim kupovima u 2024. godini, u kojoj ga još čeka jedan međunarodni nastup, za tri tjedna na Grand Slam turniru u Abu Dhabiju.

U glavnog gradu Crne Gore nastupio je i Robertov mlađi brat 21-godišnji Dani Klačar, koji se oprobao u kategoriji do 66 kilograma. Ta je kategorija s čak 35 judaša u konkurenciji bila najbrojnija na turniru, a mlađeg Klačara je u prvoj borbi nadjačao Nijemac Sebastian Kunze. Završio je tako mladi pulski judaš u repasažu, u kojem je najprije svladao izraelskog suparnika Narta Napsa, nakon čega ga je pobijedio Amerikanac Ari Berliner i eliminirao iz daljeg natjecanja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter