Niti treća nije bila sreća

Teo Mikelić poražen prekidom u prvoj rundi

| Autor: Ivica Cerovac
Denis Vojniković i Teo Mikelić

Denis Vojniković i Teo Mikelić


Niti treća nije bila sreća za Tea Mikelića na borilačkoj priredbi u organizaciji Gloryja. Nakon što je u ožujku 2014. godine na Glory 14 održanom u Zagrebu poražen od Surinamca Murthela Groenharta te na Glory 25 u Milanu od Rusa Anatolija Moiseva, član pulskog Punch it Gyma izvukao je deblji kraj i u svojoj trećoj borbi odrađenoj pod patronatom najjače svjetske kickboxing organizacije. Glory 95 održan je u zagrebačkoj Areni i otvorila ga je borba u kojoj je nasuprot 32-godišnjem Vodnjancu u ringu stajao četiri godine mlađi Osječanin Antonio Krajinović, koji je na kraju slavio »ekspresnim« prekidom upisanim na isteku prve minute prve runde.

U borbu odrađenu u velter kategoriji do 77 kg Mikelić je ušao kao »papirnati« favorit, prvenstveno zahvaljujući puno većem iskustvu jer mu je ona bila 38. u profesionalnoj karijeri, a skor prije dolaska u Zagreb bio mu je 22 pobjede i 15 poraza. S druge strane, Krajinoviću je ovo bio profesionalni debi, ali za sobom ima respektabilnu amatersku karijeru s preko 100 odrađenih mečeva, čiji je vrhunac stigao prošle godine u Portugalu, gdje se na K1 Svjetskom prvenstvu okitio zlatnom medaljom.

Da do svjetskog zlata nije došao na »lijepe oči« Krajinović je zorno pokazao u ovoj borbi, u kojoj je pritisnuo Mikelića od samog početka i već nakon 35 sekundi serijom krošea »natjerao« suca u ringu na prvo brojanje. Pokušao je Mikelić u kratkoj pauzi doći k sebi, ali Krajinović je »namirisao« krv i nije mu bilo spasa. Nastavio je Osječanin zasipati Vodnjanca snažnim udarcima te je u trenutku kad mu je sudac krenuo po drugi put brojati, reagirao trener Denis Vojniković bacanjem ručnika u ring, čime je svojeg već dobrano uzdrmanog pulena spasio težih iskušenja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter