najbolji iz kostrene

Održana tradicionalna Rabačka regata za klasu Optimist

| Autor: Branko Biočić
(Foto JK Kvarner)

(Foto JK Kvarner)


 JK Kvarner Rabac ugostio je ovog vikenda na tradicionalnoj Rabačkoj regati, natjecatelje u klasi Optimist s područja Sjevernog Jadrana i Zagreba. Nastupilo je 70 najmlađih jedriličara koji su se borili za najbolji mogući plasman na prvoj kvalifikacijskoj regati u sezoni. Uvjeti na regatnom polju bili su prilično teški kako za natjecatelje tako i za organizatore, pa su se ubrzo izdvojili jači i iskusniji jedriličari.

Od devet planiranih jedrenja uspjelo se održati šest, što čini regatu važećom u kvalifikacijskoj proceduri. Najbolje su se na polju snašli jedriličari JK Galeba iz Kostrene osvojivši sva tri prva mjesta u ukupnom poretku. Prvo mjesto osvojila je Ema Grabar, drugo Laura Batelić, a treće Matteo Matković. U kategoriji do 12 godina za djevojčice 1. mjesto je osvojila Rita Lukarić iz JD Val Crikvenica, a za dječake Albert Lebinac također iz JK Galeba. Za domaći JK Kvarner nastupili su Aleks Čekada osvojivši 40. mjesto, Tia Blašković 43. mjesto, Matej Andrić 44. mjesto te Dominik Radović 53. mjesto u ukupnom poretku.

U čast preminulog Paola Toffettija uvedena je i nova kategorija, odnosno Trofej Paola Toffettija, za najmlađeg natjecatelja koji je završio barem jedno jedrenje. Prvi trofej je osvojio Andrija Zoričić iz JD Val Crikvenica, rođen 2017. godine. Paolo je bio član, natjecatelj i trener u JK Kvarneru od svoje najranije mladosti. Uvijek pozitivan, radin i izuzetno cijenjen i voljen naročito među najmlađima koje je kroz školu jedrenja uvodio u svijet jedrenja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter